Най-точният хороскоп за 12 януари

Астро
06:49 - 12 Януари 2022
2503
Най-точният хороскоп за 12 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 12 януари Луната продължава транзита си през знака Телец. Звездната картина днес е по-добра, но това не означава, че всичко и за всеки ще бъде перфектна. Луната днес е в хармонични аспекти към Слънцето и Плутон в Козирог, а предизвикателни аспекти няма.

Да се надяваме, че днес авариите ще са по-редки, а интернет услугите и комуникациите – по-добри от вчера. Напрежението днес е по-малко и звездите ни дават възможност да вършим работата си по-ефективно. В емоционален план Луната в Телец ще има по-позитивно влияние като цяло. Ще сме по-практични, ще проявяваме търпение и постоянство, ще сме и по-издръжливи физически.

Този ден е по-благоприятен за решаване на важни финансови въпроси, планиране на дългосрочни цели, покупка на стоки за бита, провеждане и посещение на културни мероприятия, изложби и други, за всякаква дейност изискваща продължителен труд. Ще възприемаме по-бавно, но дълготрайно. По-предпазливо действаме, по-бавно реагираме и повече обмисляме преди да вземем решение.

А ще има и хора, които сериозно ще се противопоставят на новото и непознатото, ще проявяват упорство в общуването.

Въпреки, че хармоничните аспекти на Луната с другите планети ни дават възможност някои неща да вършим без много пречки и сътресения, тази звездна хармония засилва лекотата на действие във всяко отношение, включително и за някои негативни прояви в световен план, защото енергията протича безпроблемно.

Затова често в такива дни, когато Луната е в земен знак, възможността за земетресения е налице. Освен това Луната е нарастваща и предстои Пълнолуние на 18 януари, при което Слънцето е в съвпад с Плутон в Козирог – Плутон е планета на „подземното царство“ (в Козирог – земен знак). Тези земетресения в момента в близост до нас никак не са случайни.

Само да припомня, че пълното слънчево затъмнение на 04.12.2021 год. беше с изгряващ знак Козирог, който поставя акцент върху страните от Балканския полуостров и влиянието му засяга всички процеси. Но на този етап няма място за паника и притеснения от тежки трусове у нас.

В личен план Луната в Телец е в неблагоприятен аспект към Слънцето на родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и на родените през трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Ще възникват и днес затруднения в изявите, контактите и в действията. Ще срещате трудности, а може и енергията ви да е променлива, емоциите нестабилни. Най-силно този дисбаланс ще го усетят болните и възрастни хора, при които може да временно влошаване на състоянието или неразположение. Не се натоварвайте прекалено, особено първите четири знака. Уязвими са хората с ендокринни заболявания и хипертония.

Не прекалявайте с количеството храна и алкохол. Ограничете тестените и сладки храни. Грижете се повече за себе си и се предпазвайте от неприятности. Хармоничният аспект на Луната в Телец към Слънцето и Плутон в Козирог ще помогне на родените най-вече през трета декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби да се справят по-успешно и с лекота по отношение на ежедневните задачи, да имат по-ефективни контакти и да постигат реални резултати.

Ще се радвате на положителни изяви и придобивки, а някои и на добри печалби в зависимост от заложеното в рождения хороскоп. Бъдете здрави!