Най-точният хороскоп за 13 август

Астро
07:30 - 13 Август 2022
3207
Най-точният хороскоп за 13 август

На 13 август Луната транзитира през водния знак Риби, където ще бъде до 23:43 часа българско време на 14 август. Когато Луната е в този знак, управляван от планетата Нептун и съуправляван от Юпитер, сме изключително сензитивни, по-емоционални, състрадателни, меланхолични, романтични.

Нуждаем се от повече спокойствие и емоционален комфорт. Не сме така дейни и енергични както в предходните дни. Време е за малко отдих и усамотение, за да се възстановим от напрежението през седмицата. Стремим се да удовлетворим своите и на близките си желания и нужди, към топлота и хармония в отношенията. Вълнува ни всичко тайно и невидимо за очите.

Нептун и Юпитер ни вдъхновяват и повишават желанието ни за творчески и духовни занимания, слушане на музика, танцуване, четене на книги и гледане на филми с романтична тематика, научно-популярни филми и т.н. Проблемът при транзит на Луната в Риби е, че мисленето и емоциите ни може да бъдат по-объркани.

Емоционалното ни състояние е силно зависимо от това на околните и лесно попиваме от техните преживявания и настроение. Лесно се разстройваме и разплакваме. Освен това в такива дни сме доста по-уязвими за всякакви измами и чуждо влияние.

Следващите два дни са много подходящи и за посещение на църкви / манастири, за кръщенета, молитви, медитация, йога, интимни срещи, спа процедури и т.н. В здравословен план са уязвими психиката и краката. Повишена е опасността от интоксикации, гъбични инфекции, травми на краката.

Днес Луната в Риби образува дисхармоничен аспект опозиция с Меркурий в Дева. Луната представя нашите чувства и реакции, а Меркурий – начина ни на мислене и общуване. Денят се очертава по-напрегнат емоционално за родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади. Звездите създават предпоставка за спорове и конфликти в семейството, с роднини или съседи.

Нуждаете се от малко тишина и спокойствие, но Меркурий в Дева може да провокира по-критично отношение и мърморене от страна на близките, което да ви разочарова и натъжи. Бъдете изключително внимателни при шофиране и при къпане във водоеми.

Днес сте по-разсеяни и с понижена концентрация, пазете вещите си да не изгубите нещо важно. С вашата състрадателност и доверчивост може да станете жертва на измами и кражби.

В световен план са възможни замърсявания, отравяния, стомашно-чревни инфекции, алергични реакции, удавяния и инциденти с плавателни съдове, самоубийства и други.

Препоръчително е да се избягва прием на алкохол и наркотици, да се ограничат мазните храни. Луната в Риби образува хармоничен аспект с Уран в Телец едва в късните часове на деня и през нощта, който ще е активен и в ранните часове на неделния ден. Луната днес е с по-позитивно влияние при родените през първа и втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Чувствате се спокойни и уравновесени.

Интуицията ви е силна и лесно улавяте фалша около себе си, което ви защитава от лоши енергии и влияние. За вас денят е чудесен за срещи с приятели, роднини и любими хора, а също за риболов и излети сред природата край вода, за творчески дейности или просто мързелуване. Бъдете здрави!