Най-точният хороскоп за 13 май

Астро
06:46 - 13 Май 2022
2017
Най-точният хороскоп за 13 май

На 13 май Луната продължава транзита си през въздушния знак Везни. От една страна Луната в този знак засилва желанието ни за партньорство и сътрудничество, но от друга страна днес тя е в дисхармоничен аспект опозиция към своя планетен управител Венера, която е в експанзивния огнен знак Овен.

И вместо да постигаме по-лесно разбирателство с хората, този аспект между планетите ще повиши градуса на напрежението в обществото. Венера е миролюбива планета, но в Овен тя е склонна да прибягва до по-агресивни методи и средства, особено когато се усеща, че няма разбиране и желание за компромисни справедливи решения по важни въпроси. В световен план Венера в Овен не оказва позитивно влияние във финансовата сфера. През последната седмица на месец май тя ще направи предизвикателен аспект с Плутон в Козирог и ще се отрази неблагоприятно във финансов, бизнес и интимен план при родените през трета декада и с Венера в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог. Ако рождената ви Венера не е в тези знаци, а само Слънцето, тогава няма да имате сериозни проблеми в изброените сфери.

Много хора днес ще се чувстват неоценени от липсата на желание или от незаинтересованост от страна на хората, от които зависи разрешаването на важни за тях въпроси.

А това ще доведе неминуемо до конфликти. Така че, днес е особено важно да се стремим към компромиси, повече да споделяме и търсим начини за преодоляване на различията. Това важи както в личен, така и в обществен план. Труден ден за дипломатически и бизнес преговори. Неблагоприятен е за разрешаване на финансови въпроси, капиталовложения, изясняване и подобряване на взаимоотношения, както и за пластични операции и други корекции.

Днешният ден е по-ползотворен и благоприятен за родените през втора декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Луната във Везни е в добър аспект към Слънцето ви и това няма как да не го усетите. Хармонията при звездите внася хармония в самите нас на физическо и емоционално ниво.

Ще сте изпълнени с енергия и интересни идеи, с добро настроение и балансиран подход към хората, готови за разговори и проява на разбиране. За вас денят е много добър за изяви в обществото, за бизнес и интимни срещи, за разрешаване на важни финансови и бизнес дела, за подобряване на взаимоотношения с някого, за творчески дейности и работа за обществото. Вие днес ще сте миротворците на обществото, затова и отговорността ви ще е голяма.

Луната във Везни днес с предизвикателния си аспект към Венера е с по-неблагоприятно влияние при родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от втора декада.

Най-силно ще усетят това неприятно влияние онези от вас, които са родени с Венера в Овен, Рак, Везни или Козирог. Силно се нуждаете от любов, хармония в отношенията и споделеност, от положителната оценка на своите близки или колеги. Но днес звездите създават предпоставка за липса на разбиране, топлота и любов във връзките, за конфликти в личен или бизнес план, за загуба на пари и други ценни за вас неща. Предпазвайте се от кражби и финансови измами.

Не вярвайте на нови бизнес предложения и още по-малко не започвайте такива. Влиянието на ретроградния Меркурий вече се усеща сериозно, особено от родените през май Близнаци. А на 16 май предстои и пълно лунно затъмнение, чието влияние също се усеща вече в обществото и носи отново вятър на промяната и тежки трансформационни процеси. Очаквайте в следващите дни подробен анализ за влиянието на затъмнението. Бъдете здрави!