Най-точният хороскоп за 13 септември

Астро
06:10 - 13 Септември 2021
3763
Най-точният хороскоп за 13 септември

На 13 септември Луната продължава транзита си през огнения знак Стрелец. Изпълнени сме с ентусиазъм, енергия и вяра. Подхождаме към хората директно, целенасочени сме и действаме смело, но някои хора са склонни и да рискуват. Любовните отношения са пламенни и искрени. Желанието ни не само да „стреляме в десетката“ и да постигнем целите си е голямо, но и желанието ни за пътешествия, нови знания, забавления и духовна „храна“.

Както се казва, за всеки приоритетите са според ценностната му система.

В първия работен ден на новата седмица Луната образува хармоничен аспект първо с Меркурий във Везни, а в 23:39 часа българско време е във фаза Първа четвърт – образува дисхармоничен аспект както със Слънцето в Дева, така и с Нептун в Риби, т.е. образува таоквадрат (двоен квадрат) и са на 21 градуса съответно в знаците. Това прави както самия ден по-напрегнат в обществен и световен план, така и останалите седем дни. Всяка лунна фаза бележи какъв ще бъде периода в рамките на около седем дни. Нептун е планета, която се свързва с религията и вярата, с духовността, романтиката и творчеството. Но при предизвикателни аспекти има сериозна опасност за предателства, интриги, задкулисни действия, екологични катастрофи, етнически конфликти, интоксикации, инфекции, наводнения. Денят е подходящ за разговори, преговори, уреждане на документи, разрешаване на юридически и законови въпроси, преподаване, изразяване на мнение, обучение, научна дейност. По-внимателни трябва да бъдем във вечерните и нощни часове, когато се активира двойния квадрат на Луната със Слънцето и Нептун. 

Този ден е по-ползотворен за родените вече през втора и трета декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Хармоничният аспект на Луната с Меркурий, а в късните часове и с Юпитер във Водолей ще имат благотворно влияние в общуването ви с хората. Подходът ви може да е директен, но не и груб – Меркурий във Везни подтиква хората към повече балансираност в мисленето и готовност за компромиси. Повишен е интересът ви към всичко красиво и към изкуството. Добър ден за вас за преговори, подписване на договори, обучение, забавления и разговори в приятна приятелска компания. Луната в Стрелец с предизвикателните си аспекти може да се отрази по-неблагоприятно за деня при някои измежду родените през втора и трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Водолей, а в по-малка степен и на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от същите две декади.

Не споделяйте личните си планове и тайни.

Предпазвайте се от загуба / кражба на лични вещи или информация, от измами и кражби, интриги и предателства, хранителни или алкохолни интоксикации, любовни или семейни конфликти, при къпане във вода и по време на шофиране. Повишена е опасността също от хакерски атаки, удавяния, инциденти с плавателни съдове, газови експлозии, пожари и други инциденти. Препоръчително е да се избягва нощно шофиране, поради опасността от заспиване зад волана, както и употребата на алкохол или наркотични вещества от шофьорите. Във вечерните часове си подсигурете спокойствие и приятна компания. Не се натоварвайте психически. При по-лабилните психически хора могат да се появят или засилят страховете. Творческите занимания, медитация и други духовни практики ще ви се отразят добре емоционално. Бъдете здрави!