Най-точният хороскоп за 14 декември

Астро
06:36 - 14 Декември 2021
2513
Най-точният хороскоп за 14 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 14 декември Луната в сутрешните часове все още е в знака Овен, но в интервала от 04:52 до 10:11 часа тя е „без курс“ - не образува никакви мажорни (главни) аспекти и се подготвя за промяна на знака. До 10:11 часа времето е неподходящо за стартиране на нови дейности и взаимоотношения, за взимане на важни решения, подписване на договори и споразумения, рисковани и всякакви важни действия, от които очакваме да има развитие и успех в бъдещ план. Часовете са подходящи само да довършване и приключване на вече започнати действия, за всякаква рутинна работа. В емоционално отношение Луната в Овен е с по-позитивно влияние за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Позицията ва Луната в Овен до 10:11 часа е с по-неблагоприятно влияние за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Концентрацията е понижена и сме склонни към разсеяност, към допускане на грешки в преценките и в работата си. В такива часове често техниката ни отказва да работи или се поврежда, пропадат уговорени срещи, не успяваме да свършим поради външни фактори задачите си, губим вещи или информация. Да се избягва покупка на техника и други капиталовложения. В 10:12 часа българско време Луната навлиза в земния знак Телец, където ще бъде до 22:42 часа на 16 декември. Телецът е един от най-търпеливите, постоянни в желанията си и предпазливи представители на Зодиака. През следващите два и половина дни ще реагираме и действаме малко или много като типичния Телец. Разбира се, някои предстоящи аспекти на Луната в Телец (те ще са по-скоро на 15.12), ще внасят повече напрежение при някои хора и няма да са така типично спокойни и уравновесени.

По-уязвими и напрегнати емоционално след 10:12 часа могат да бъдат представителите на първа декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Стремете се да не реагирате твърде гневно, да налагате мнението си. Бъдете по-сдържани в отношенията и действията си, по-толерантни с околните. Постоянството е добра черта, но не бива да се превръща в инат и пълно отричане. Денят е добър за творчески дейности, за материализиране на целите и постигане на реални резултати. Много по-ползотворни ще бъдат часовете след 10:12 часа за родените през първа декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Луната в Телец образува хармоничен аспект с преминалия в нощните часове на 13 срещу 14 декември Меркурий в Козирог. Вие отлично знаете какво точно искате, как и чрез кого да го постигнете. Мисълта ви е практична, насочена към материалните блага, към постижения. Общуването е спокойно, а контактите ползотворни. С лекота ще бъдат приемани вашите идеи и предложения. Ще вдъхвате доверие у хората и ще ценят високо работата ви. Силен ден за работещите в сферата на финансите, на закона, науката, в управлението на страната и в бизнеса. Това е един от последните през тази година, благоприятни за вас за покупка на недвижим имот, за уреждане на важни финансови дела. На този ден и Марс от Скорпион преминава в огнения знак Стрелец, за който съм написала и публикувала отделна статия.

Меркурий ще преминава през знака Козирог от 14 декември до около 09:30 часа на 02.02.2022 год. Той ще дава своята подкрепа в този период на родените под знаците и с рожден Меркурий в Телец, Дева, Скорпион и Риби, както и на родените под знака и с рожден Меркурий в Козирог, които в рождения хороскоп са само с хармонични аспекти. Ако сте родени под знака Козирог с Меркурий също в този знак, но те са с неблагоприятни аспекти от други рождени планети в хороскопа, тогава влиянието на транзитния Меркурий няма да е положително. Но това може да ви каже само астролог. Ще бъдат силно засегнати в положителен план или не толкова общуването и взаимоотношенията с околните, транспортните средства и пътуванията, изпити и участия в конкурси и т.н. В световен аспект най-неблагоприятни са дните между 27.12.21 и 02.01.22, когато Меркурий ще бъде в съвпад с ретроградната Венера и с Плутон в Козирог, а Марс (планетата на инцидентите и насилието) ще премине през неподвижната звезда Антарес от съзвездие Скорпион. Това е „кралска“ звезда със зловреден характер от астрологична гледна точка. В последните и празнични дни на отиващата си година е повишена опасността от сериозни инциденти (особено в планини и по пътищата), агресивни действия, убийства, атентати, природни бедствия и аварии.