Най -точният хороскоп за 14 май

Астро
06:38 - 14 Май 2022
2350
Най-точният хороскоп за 14 май

На 14 май Луната все още е в знака Везни. В сутрешните часове тя образува дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса) с Плутон в Козирог, а от 11:07 до 13:34 часа българско време е „без курс“.

Този аспект между Луната и Плутон повишава емоционалното напрежение и импулсивността при някои хора. Преживяванията са дълбоки и емоциите са трудни за овладяване. Най-уязвими през първата половина на деня са родените предимно през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, в по-малка степен и представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада.

Предпазвайте се от крайни и прибързани изказвания или действия, не прибягвайте до манипулативни средства с цел доминиране над другите. А и самите вие не се поддавайте на такива. Повишена е опасността от конфликти, прояви на ревност и насилие, травми и инциденти. Бъдете малко по-внимателни и сдържани в реакциите си, за да си спестите неприятни преживявания.

Часовете до 13:34 са по-позитивни за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

Добро време за почивки и всякакви забавления, за творческа дейност, приятелски и интимни срещи за Близнаци и Стрелци. Чудесни часове за пътувания, разговори или писане / учене за Лъвове и Водолеи. Първата половина от деня е по-емоционален за всички ни, но Луната във Везни ще оказва много по-благоприятно влияние в емоционален и физически аспект, а също и във взаимоотношенията с хората.

В 13:35 часа Луната преминава в още по-емоционалния и склонен към крайности воден знак Скорпион, където ще бъде до 14:50 на 16 май. Като се има предвид, че на 16 май предстои Пълнолуние и пълно лунно затъмнение, през следващите няколко дни все по-често може да избухваме и негодуваме за нещо, да „дърпаме дявола за опашката“ с непредсказуеми реакции и рисковани действия.

А това не бива да го допускаме, защото последствията няма да са добри. Ще ни привличат и вълнуват всякакви загадъчни и тайни неща. Когато Луната е в знака Скорпион сме по-мнителни и недоверчиви, потайни и интуитивни. Жадни сме за любов, за повече знания и яснота по всички важни за нас въпроси. Втората половина на съботния ден е подходяща за разходка сред природата, за любовни срещи и интимни разговори, за почистване и изхвърляне на стари и ненужни вещи в дома, за изследователска и творческа дейност.

Втората половина от деня е по-неблагоприятна за родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада.

Добре е да сте по-уединени или в компанията на хора с близка до вашата емоционалност, да почивате повече, за да се възстановите от стреса и напрежението на работната седмица. Добър ден също за медитация и всякакви възстановителни процедури. Луната в Скорпион е по-благоприятно разположена и съответно влияеща така днес в емоционален план на родените под знаците и най-вече през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Луната е растяща и в Скорпион. Всички ще се чувстваме по-емоционални и е добре да се опитаме да мислим позитивно, да правим само добрини и да не бъдем твърде импулсивни. Бъдете здрави!