Най - точният хороскоп за 14 януари

Астро
07:00 - 14 Януари 2022
2719
Най- точният хороскоп за 14 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 14 януари Луната продължава пътуването си през знака Близнаци. Днес тя образува конфигурация таоквадратура (двоен квадрат) с Марс в Стрелец и с Нептун в Риби. От друга страна Меркурий във Водолей, планетата на комуникациите, начина ни на мислене и взимане на решения, техниката и транспорта от днес е в стационарна фаза и започва да забавя своето движение като образува точна квадратура с Уран в Телец.

Той ще бъде ретрограден до 4 февруари включително. В този период трябва да се възползваме и да поправим минали грешки, да довършим поизостанала работа, да се върнем назад във времето и да извършим ревизия на свършеното.

Добър период също за срещи със стари приятели и познати, за ремонтни дейности в дома или по автомобила, за връщане на някакъв дълг.

Периодът не е подходящ за нови начинания, проекти или нова работа, капиталовложения, подписване на дългосрочни договори, бракосъчетания (Венера също е ретроградна); за покупка на автомобил, телефон или техника за бита / офиса. Изключение правят единствено хората с рожден ретрограден Меркурий в знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

За тях този период е много ползотворен. Ретроградният Меркурий във Водолей ще се отрази по-неблагоприятно на родените с директен или ретрограден Меркурий в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Между 26 януари и 4 февруари ретроградният Меркурий ще се върне в знака Козирог, съвпадайки с Плутон. В този период влиянието му е по-неблагоприятно за родените предимно през трета декада и с рожден Меркурий в Овен, Рак, Везни и Козирог.

Когато е ретрограден Меркурий той затруднява и обърква общуването между хората, създава проблеми с техниката и автомобилите, нарушава интернет връзките и електроснабдяването.

В такива периоди винаги има политически трусове, обществено недоволство и протести.

Звездите са се подредили доста предизвикателно на този ден и влиянието на Луната, Марс и Нептун повишава напрежението в ежедневието на родените през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от втора декада. Хората и ситуациите ще се променят често и ще ви объркват емоционално. Повишена е опасността от клюки и интриги, предателства, измами, кражби, изневери, разочарование от близки хора.

Предпазвайте се от грешки в работата, от разсеяност или заспиване при шофиране на път. Не е изключено на много места да има поледици или мъгла, шофирайте по-внимателно. С Марс в огнения знак Стрелец доста често, ако сте забелязали, стават пожари в домове с печки на дърва или въглища. При квадратурата му с Луната и Нептун има опасност и от газови експлозии – домашни котлони, печки, бойлери, в автомобили и други. Луната в Близнаци днес няма никакви хармонични аспекти с другите планети и на много хора ще им е по-трудно в преценките и общуването с хората. Не вярвайте на всеки, не се поддавайте на сладки обещания и други съблазни.

Пазете документите и информацията си. Хакерите напоследък много са се активирали.

Стационарният Меркурий също влияе доста силно и стресово днес. Много трябва да се внимава пред кого и какво се говори, при шофиране, при работа с машини и техника. Луната в Близнаци ще влияе по-благоприятно върху физическото и емоционално състояние при родените през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. И въпреки това, апелът ми е към всички – днес бъдете по-будни, наблюдателни и предпазливи в действията. В световен план също ще е по-напрегнато и с опасности от тежки инциденти и аварии, експлозии, масови стрелби, природни катаклизми. Бъдете здрави!