Най - точният хороскоп за 16 август

Астро
06:21 - 16 Август 2022
2617
Най-точният хороскоп за 16 август

Днес Луната продължава транзита си през огнения знак Овен. В такива дни сме бързи, инициативни, смели, при необходимост склонни да водим борба за постигане на целите си и разрешаване на някои кризисни въпроси.

Бързите реакции много често могат да спасят човешки живот, както в случая с ранените сръбски деца при катастрофата вчера на магистрала Тракия. Този ден също е подходящ за решаване на задачи и проблеми в краткосрочен план. Не правете дългосрочни планове и не действайте прибързано. Някои хора считат, че Луната в Овен не е емоционална.

Само че, всеки който познава представител на знака Овен е виждал как той върши нещата, които харесва със страст. Нима страстта не е емоция? Емоция е и то много силна, защото е марсова – Марс е управител на знака Овен. Той има изключителна енергия, ентусиазъм и сила да постигне много. Стига да не му омръзне и се превърне в рутина. Тогава Овенът губи интерес и прехвърля интереса си към друго занимание.

Същото важи и за любовните му отношения. Затова в дните, когато Луната е в Овен трябва да вършим нещата, които ни харесват и виждаме смисъл в тях.

Луната днес е в хармонични аспекти със Слънцето в Лъв и със Сатурн във Водолей, а в късните часове на деня образува вече дисхармоничен аспект с Плутон в Козирог. Добър ден за обществени изяви, преговори с висшестоящи лица, взаимодействие с и между институции. Могат да бъдат разрешени спешни държавни въпроси и други касаещи енергетиката, бизнеса, международните отношения, военните дела и оръжията, децата и детските градини за настаняване, образованието, местата и условията за почивка на хората и други.

На по-хармонични отношения и по-положителни емоции днес ще се радват родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Привлича вниманието ви всичко ново и завладяващо. Ще имате подкрепата на вашите близки и любими хора в реализирането на смелите ви иновативни идеи. Изявите ви в обществото ще бъдат успешни.

Хората ще ви приемат за естествени лидери, ще ви следват и вярват безусловно. Много добър ден за бизнес сделки, разговори с висшестоящи лица, организационна дейност, научна работа, открития и нововъведения. Любовните отношения са наситени с топлота и имате шанс да изживеете доста емоционални мигове. При Луна в Овен реакциите ни са бързи и изразяваме чувствата си съвсем спонтанно.

Луната в Овен днес е с по-неблагоприятно влияние в емоционален план за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада.

Днес всички ще сме по-превъзбудени, но Луната в този знак може при вас да повиши нервното напрежение, да реагирате по-грубо на моменти, да ви липсва търпение и да действате прибързано.

Ще срещате и повече пречки в работата, неразбиране от страна на околните, което от своя страна да провокира спорове и дори по-тежки конфликти. Предизвикателният аспект на Луната с Плутон налага да сте по-предпазливи и сдържани, да не предприемате рисковани действия, да се предпазвате от инциденти. В световен план опасността от нови пожари, експлозии, инциденти и природни бедствия отново е повишена във вечерните и нощни часове.

Луната от 23:18 до 05:22 часа българско време на 17 август е „без курс“. Избягвайте шофиране през нощта. Бъдете здрави!