Най-точният хороскоп за 16 май

Астро
08:09 - 16 Май 2021
2961
Най-точният хороскоп за 16 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 16 май Луната продължава транзита си през знака Рак. В този знак тя се отразява най-силно върху нашите подсъзнателни желания и стремежи, върху чувството ни за самосъхранение. И днес емоциите ще вземат връх над разума и логиката, поради което ще сме склонни да взимаме своите решения по-емоционално и да преживяваме по-дълбоко.

А при усещане за заплаха ще сме готови да защитим себе си и близките си.

Луната оказва силно влияние и върху настроението ни, а според аспектите й към нашето Слънце или към друга рождена планета – на събитията. Настроението е променливо в зависимост от настроението на околните. По-сантиментални сме, по-топли и загрижени, по-интуитивни. При транзит на Луната през Рак е добро време да подобрим или изградим взаимоотношенията в семейството и с роднините, да прекарваме повече в уединение и се обърнем навътре в себе си и към миналото, за да си спомним „старите времена“ (добри или лоши) и да потърсим някои отговори на въпроси, които биха могли да ни помогнат да ги намерим в настоящето. Избягвайте общуване с хора, които се опитват да ви влияят и ви блокират енергията. Вярвайте на интуицията си и на това, което успявате „да прочетете между редовете“.

В сутрешните часове на неделния ден Луната в Рак е в съвпад с Марс и заедно образуват хармоничен аспект с Уран в Телец. Звездите на този ден ще оказват по-неблагоприятно влияние за родените през втора декада, както и ако имате други неблагоприятни планети в знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от втора декада.

Първите четири кардинални знака трябва да бъдат най-разумни и предпазливи на този ден.

Възможни са семейни конфликти и изблици на гняв, инциденти във вода, отравяния, задавяне с храна, катастрофи и други. В емоционален план денят е по-благоприятен за родените през втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Ще бъдете енергични, грижовни и заинтересовани най-вече за спокойствието и благоденствието на близките си. Тяхната сигурност и удовлетвореност са гаранция и за вашето лично спокойствие и удовлетвореност от живота. Колкото и да сте емоционални на този ден, вие ще намирате правилната пътека към душите и сърцата на любимите си хора. А те ще ви отговорят със същата любов и уважение. В нощните часове на 16 срещу 17 май Луната в Рак активира опозиция към Плутон в Козирог, която ще бъде активна и в сутрешните часове на 17-ти. В световен план звездите създават предпоставка за наводнения, земетресения, инциденти във вода, пожари и експлозии. Бъдете здрави!