Най-точният хороскоп за 16 март

Астро
07:30 - 16 Март 2021
3339
Най-точният хороскоп за 16 март

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 16 март Луната все още е в знака Овен, като в часовете от 05:40 до 12:56 тя е "без курс" и се подготвя за смяна на знака. В този интервал от часове е препоръчително да не започвате нищо ново, да не взимате важни решения за бъдещето, да не подписвате договори и споразумения. Въпреки това енергията на Луната в Овен през първата част от деня е по-положителна за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Докато за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада не стоят така нещата. Възможни са обърквания, пропадане на уговорени срещи, допускане на грешки, поради разсеяност.

Луната "без курс" е подходяща единствено за довършителна работа и всякаква рутинна дейност.

В такива часове много често се случват различни инциденти. Комуникацията е доста безрезултатна - сякаш всички говорим на различен език. Мислите и преценките ни са хаотични. Техниката може временно да не работи както трябва. Важните задачи и срещи отложете за втората половина на деня. В 12:57 часа Луната преминава в земния знак Телец, където ще бъде до 01:47 часа на 19 март. Телецът е спокоен по природа, търпелив, постоянен, издръжлив, практичен. При Луна в Овен сме енергични и ентусиазирани, склонни да експериментираме и да правим нововъведения. В световен аспект през втората половина на деня и през нощта звездите създават предпоставка за природни катаклизми, тежки инциденти, катастрофи, технически аварии, прояви на агресия, протести и т.н.

Ако сме използвали креативно енергията на Овена в предишните дни, през следващите два дни можем да се радваме на реални резултати. Това е период, в който сме много по-продуктивни, по-умерени във всичко и предпазливи. Емоционално сме по-стабилни, обмисляме много повече всяко наше действие, преценките ни са обективни. Не сме склонни да експериментираме и рискуваме. С дисциплина и търпение имаме реални шансове за успех. Разбира се, не всички хора ще сме така спокойни емоционално.

През втората половина на 16-ти и през нощта срещу 17 март Луната съвпада с Уран.

В нощните часове те заедно активират предизвикателен аспект със Сатурн във Водолей, който ще е активен и в сутрешните часове на 17 март. Звездната дисхармония ще има дисхармонично влияние при родените през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Много от вас ще чувстват вътрешно напрежение, ще са нетърпеливи и по-избухливи. Няма да приемат охотно нечии нареждания или вмешателство. Общуването е затруднено и опасността от сериозни кавги с околните е завишена. Звездите създават предпоставка също за транспортни инциденти, токови удари, внезапни неприятни обрати и преживявания, сбивания и наранявания. В здравословен план най-уязвими са хората с неврологични и сърдечно-съдови заболявания. Възможни са хипертонични кризи, сърдечни аритмии и шокови състояния. Избягвайте пътувания на дълъг път, включително със самолет. Съвпадът на Луната с Уран в Телец и хармоничният им аспект с Меркурий, който на този ден преминава в знака Риби ще въздействат по-позитивно и ще вдъхновяват родените под знаците и най-вече през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Много добър ден за групова и организационна работа, за творците и финансистите, за реализация на всякакви иновативни и смели действия. За вас изненадите ще са приятни и можете да разчитате на подкрепа свисше. Бъдете здрави!