Най-точният хороскоп за 16 ноември

Астро
06:08 - 16 Ноември 2021
3179
Най-точният хороскоп за 16 ноември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 16 ноември Луната и днес транзитира си през знака Овен. На този ден тя образува хармоничен аспект с Юпитер във Водолей, но и дисхармоничен с Плутон в Козирог. А от 17:51 до 04:18 часа на 17 ноември тя е „без курс“ и се подготвя да смени своя знак. В публичното пространство на дневен ред ще бъдат важни политически и организационни въпроси, законите, правилата, образованието, вносът и износът на стоки и т.н. Благоприятен ден за вземане на решения, взаимодействие с чуждестранни партньори, разрешаване на юридически и морално-етични проблеми, рекламна и издателска дейност, изследователска работа, нововъведения, работа в групи и други. Емоциите и днес са „парещи“, а преживяванията – дълбоки. Плутон, който има връзка с трансформацията и обновлението, ще има болезнено влияние върху чувствата при някои хора. Засилват се страховете, разочарованието, агресията, манипулациите. Но както знаем, за да се оправи всичко, трябва тотално да се обърка. Звездите и суверена си казаха тежката дума, но „трапезата“ е обща за всички ни. Цените за потреблението скочиха двойно. Предстоят ни много трудни зимни месеци (за което отдавна споменавам) с ретроградни Венера от 19 декември до 29 януари 2022, като успоредно с това и Меркурий е ретрограден от 14 януари до 5 февруари 2022 год.

На балотажа на 21 ноември Луната е в Близнаци и ще даде своята подкрепа за новия - стар президент, чието Слънце е много добре аспектирано от Сатурн във Водолей в рождения хороскоп и от транзитния Юпитер във Водолей. Но на новите народни избраници в парламента никак няма да им е лесно.

В личен план 16 ноември е много емоционален ден за родените под знаците и най-вече през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Напрегнатият аспект на Луната в Овен към Плутон в Козирог и към вашето рождено Слънце изисква повече сдържаност и предпазливост на този ден. Създават предпоставка, освен за сериозни емоционални преживявания, и за конфликти, травми, неприятности или инциденти от различно естество. Не позволявайте да ви манипулират, но и самите вие не прибягвайте до манипулации спрямо другите. Не вършете нищо прибързано и не рискувайте. Действията ви трябва да бъдат добре обмислени предварително. Хармоничният аспект на Луната с Юпитер във Водолей подкрепя на този ден най-силно родените под знаците и предимно през трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Добър ден за уреждане на юридически въпроси, обучение, преподаване, участие в конкурси и състезания, работа по проекти или съвместно с чужденци. Контактите ще са ползотворни, изявите успешни, а взаимоотношенията ви с хората приятелски и топли. В световен аспект е повишена опасността от бурни протести, прояви на насилие, тежки криминални престъпления, експлозии и пожари, аварии, а не са изключени също атентати, военни атаки или земни трусове в някои райони на света. В здравословен план е уязвима главата за травми. Неблагоприятен ден за мозъчни операции. Бъдете здрави!