Най-точният хороскоп за 16 октомври

Астро
06:37 - 16 Октомври 2021
3858
Най-точният хороскоп за 16 октомври

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 16 октомври Луната преминава през водния знак Риби, където ще бъде до 13:04 часа на 18 октомври. През следващите два и половина дни ще се нуждаем от спокойствие, семеен и емоционален комфорт. Не сме особено активни, а по-скоро меланхолични, замислени, мечтателни, с повишена сензитивност. Ще общуваме предимно с хора, които имат сходни на нашата емоционалност и интереси, тъй като сме много по-чувствителни от друг път. Склонни сме да реагираме и взимаме решенията си емоционално, а настроението ни е променливо и зависи от психо-климата в обкръжението ни. В такива дни е препоръчително да бъдем малко по-изолирани от големи групи хора и да не се поддаваме на чуждо влияние, тъй като сме податливи на такова. Следващите дни са благоприятни за активна почивка, творчески занимания, водни процедури, ароматерапия, романтични срещи, медитация и всякакви други духовни търсения и занимания. В съботния ден Луната в Риби образува неблагоприятен аспект с Венера в Стрелец, която от своя страна съвпада с неподвижната звезда Антарес от съзвездие Скорпион. В световен план е повишена опасността от крупни обири на пари и ценности, за финансови измами, както и за инциденти с жени, прояви на насилие над жени – Луната и Венера са женски планети. Денят не е благоприятен за сключване на брак, за скъпи покупки и големи капиталовложения. Препоръчително е да се избягва употребата на алкохол и наркотици.

Уязвима е психиката, а концентрацията ни е понижена.

Този ден в личен план е по-дисхармоничен в емоционално отношение за родените предимно през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Повечето от вас ще са силно чувствителни и раними. Лесно можете да бъдете засегнати и да се чувствате пренебрегнати, неоценени от близките си. Предразположени сте към нечие влияние, към измами и кражби. Не позволявайте да ви използват и да се жертвате по някакъв начин за хора, които не заслужават. За вас денят не е добър за изясняване на интимни отношения и скъпи покупки. Не прекалявайте с алкохола. Звездите повишават опасността за любовни разочарования, финансови грижи или загуби. Ако сте извън дома си през уикенда, вземете превантивни мерки срещу обири в дома или офиса ви. Луната в Риби ще има по-позитивно влияние при родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Настроени сте романтично, чувствате се вдъхновени и стабилни емоционално. Готови сте да помогнете на всеки нуждаещ се от вас, но не прекалявайте и вие с добрините. Да не стане после „Подадох пръст, а ми захапа цялата ръка“. За вас денят е много по-спокоен и ползотворен. Чудесен ден за творчески дейности, четене и писане на поезия / приказки, слушане на тиха лирична музика, гледане на романтични или с мистична тематика филми. Ще чувствате обичта на своите близки и любими хора. Оставете се на течението и релаксирайте. Бъдете здрави!