Най-точният хороскоп за 16 септември

Астро
06:35 - 16 Септември 2021
3816
Най-точният хороскоп за 16 септември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 16 септември Луната продължава транзита си през знака Козирог. В ранните сутрешни часове тя съвпада с планетата на трансформацията Плутон, а от 08:40 до 18:23 часа тя е „без курс“. Емоциите са много интензивни, а желанията силни. Луна в съвпад с Плутон засилва тенденцията за доминиране над другите хора и дори за използване на манипулативни средства за постигане на целите. Много хора ще изпитват вътрешно безпокойство и неудовлетвореност.

Ще ни е трудно да изразяваме чувствата си естествено и непринудено.

Може да се появят или засилят подсъзнателни страхове, а реакциите да са напълно неадекватни и ирационални. Ще сме склонни към лесна раздразнителност, прояви на ревност, като не са изключени и по-драматични ситуации и преживявания. В световен аспект е повишена опасността от прояви на насилие, аварии с тръбопроводи, експлозии, инциденти в планината или под земята, атентати, изригване на вулкан и други природни катаклизми. В здравословен план са уязвими костите, ставите, зъбите, гръбнака и хората с жлъчнокаменна болест и психични заболявания. Препоръчително е да се предпазват краката и главата от удари и травми, да се приема повече вода и по-малко трудно смилаеми или мазни храни. В 18:24 часа Луната навлиза във въздушния знак Водолей, която ще ни вдъхнови и повиши желанието на за повече независимост, но и за екипна дейност или за каузи. Вечерните часове са благоприятни за срещи с приятели и интелектуални разговори или дейности. Привлича ни всичко интересно и вълнуващо, внезапно ни връхлитат нови и прогресивни идеи.

16 септември е по-ползотворен ден за родените през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Силата ви е голяма, а вашата магнетичност ще има мощно влияние върху хората и ако мислите и действията ви са почтени, имате добри шансове да реализирате успешно плановете си. Разчитайте на интуицията си. Луната в Козирог в съвпад с Плутон е с неблагоприятно влияние върху чувствата и преживяванията при родените през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Този съвпад дестабилизира емоционално хората, а може да се прояви и на физическо ниво като кризисни състояния в здравословен план.

Предпазвайте се от конфликти с околните, от неприятности със силите на реда, от травми по време на спортуване и от инциденти.

Избягвайте рисковани действия, особено ако сте на път или в планината. Бъдете малко по-сдържани емоционално, не проявявайте ревност и не използвайте хитринки само и само нещата да се случват така, както вие искате. И не забравяйте, че Луната е „без курс“, което прави деня абсолютно неблагоприятен за взимане на важни решения, за подписване на договори и споразумения, за нови начинания и всякакви по-рисковани действия. Този ден е подходящ единствено за рутинни дейности и довършване на вече започнати задачи. След 18:24 часа Луната във Водолей ще съвпада през цялата нощ със Сатурн и заедно образуват предизвикателен аспект към Венера в Скорпион. Това налага повече толерантност и внимание в личните взаимоотношения с партньорите от страна на родените под знаците и особено през първа декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Възможни са силни прояви на ревност и дори по-драматични ситуации с насилие над жени, както и кражби на пари или ценности. Ако отсъствате от дома си, вземете превантивни мерки срещу обири. Бъдете здрави!