Най -точният хороскоп за 16 януари

Астро
06:34 - 16 Януари 2022
2686
Най-точният хороскоп за 16 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 16 януари Луната преминава през водния кардинален знак Рак, където ще бъде до 06:03 часа на 18 януари. В такива дни се засилват интуицията, съчувствието към хората, желанието да помогнем и защитим човек в нужда. Но и самите ние се нуждаем от внимание и защита. Умеем да изслушваме търпеливо и лесно възприемаме.

Засилена е и мнителността ни, но аз като типичен представител на този знак определям тази мнителност като вслушване във вътрешния ни глас, за да се предпазим от лоши намерения. Доброто и злото вървят винаги ръка за ръка, така че не е здравословно човек да е твърде доверчив.

Както е казал някога мъдрият учен, лекар и астролог Парацелз: „Само дозата разграничава отровата от лекарството!“ За да се чувстваме комфортно през следващите два дни трябва да бъдем в позитивна среда, защото настроението и емоциите ни ще са силно зависими от настроението и поведението на хората в обкръжението ни.

Както лунните фази се сменяват и редуват, така и настроението ни при Луна в Рак е променливо – понякога както се смеем може нещо внезапно да ни разплаче и обратно, както плачем за нещо дребно изведнъж някой или нещо ни разсмива. Много хора не възприемат тази силна чувствителност и емоционалност на Рака, дори я определят като актьорска игра. Вярно, Ракът е артистичен, но чувствата и преживяванията са истински, не лицемерни.

В неделния ден Луната в Рак в сутрешните часове все още е в хармоничен аспект с Юпитер. Към обяд активира такъв аспект и с Уран в Телец, но и дисхармоничен (опозиция – ъгъл от 180 между тях) с ретроградната Венера в Козирог. Денят е благоприятен в емоционален и физически аспект за родените под знаците и особено през първа и втора декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Изпълнени сте с желание да се погрижите за своите близки и любими хора, да удовлетворявате техните желания, да им подсигурите семеен уют и да се чувстват щастливи и осигурени.

А когато те са спокойни и удовлетворени, в дома цари спокойствие. Добър ден за подреждане и почистване в дома, за творчески занимания, за уединение и размисли, както и за разходки сред природата. Повишено е желанието за приготвянето на кулинарни изкушения, за хапване и пийване. Не бива обаче да се прекалява с алкохола и количеството храна.

По-дискомфортно могат да се чувстват родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Някои от вас ще се чувстват подтиснати емоционално, неуверени, недостатъчно обичани и ценени. Вие също като всеки човек се нуждае от обич, топлота и хармонични взаимоотношения. Но неблагоприятният аспект на Луната с ретроградната Венера ще създава дисбаланс както в самите вас, така и в отношенията ви с близките.

Много е важно да не се затваряте в черупката си и да се цупите мълчаливо, а да споделяте желанията и чувствата си с близките без да изпадате в ненужна критика като защитна реакция. В световен план е повишена опасността за по-крупни обири на пари или ценности, за загуби, финансови измами и злоупотреби, проява на насилие над жени, инцидент по време на семейни тържества и т.н. Бъдете здрави!