Най -точният хороскоп за 17 април

Астро
06:11 - 17 Април 2022
2834
Най-точният хороскоп за 17 април

На 17 април в часовете от 00:57 до 03:22 българско време Луната във Везни е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. В 03:23 часа тя преминава във водния знак Скорпион, където ще бъде до 05:16 часа на 19 април.

При транзит на Луната през Скорпион емоциите са най-интензивни, преживяванията много дълбоки, а желанията и изискванията твърде силни. Тъй като този знак основно се управлява от планетата Плутон и съуправлява от Марс, в такива дни сме склонни и към крайности в поведението.

По-интуитивни сме, мнителни, недоверчиви и потайни. Концентрацията е отлична. Засилва се интересът към всичко тайно и скрито. Не обичаме да споделяме и показваме истинските си чувства или мотиви, за да не ставаме уязвими. Високите ни очаквания към хората ни подтикват към критика. Някои хора са склонни да прибягват и до манипулативни методи, за да постигнат целите си.

А отмъстителността и саморазрушението са типична негативна черта на този знак, но само за ниско еволюиралите хора.

Неделният ден е подходящ за изчистване и изхвърляне на стари ненужни вещи, за изследвания, медитация, разгадаване на тайни и всякакви мистерии. Все пак днес е Цветница, затова не ви препоръчвам да чистите основно дома си. Ако нямате в обкръжението си именици, свършете само някои от неотложните домакински задължения. Почивайте активно, медитирайте, разходете се сред природата.

Днес не само че Луната е във възможно най-неблагоприятния за нея и за нашите емоции знак, но образува и някои негативни аспекти – с Меркурий и Уран в Телец. Разбира се, Луната има и хармонични аспекти – първо с Марс, а във вечерните часове и с Венера в Риби. Повишена е опасността от тежки транспортни инциденти, технически аварии, хакерски атаки, сбивания и други инциденти с млади хора, токови и удари от мълнии, Финансови и секс скандали.

Моля ви, бъдете разумни и по-внимателни в отношенията с хората, при шофиране, спортуване или при работа с режещи машини. Възможни са както валежи, така и гръмотевични бури.

Негативният аспект на Луната към Меркурий и Уран в Телец създава сериозно напрежение и склонност към емоционална невъздържаност, към които са по-уязвими родените през първа и втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. В по-малка степен, но трябва да бъдат предпазливи и представителите на първа и втора декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

На първо място, възможни са остри спорове и конфликти, които могат да доведат до внезапни и неочаквани последствия, до сбивания, токови удари, удари от мълния, травми и наранявания.

Меркурий управлява пътищата и транспортните средства, затова днес шофьорите трябва да бъдат много разумни при шофиране – съобразена скорост, правилни маневри, без употреба на алкохол и наркотици.

Контролът по пътищата ще е засилен и рискът от неприятности с властта при нарушаването на правилата и законите е голям. По-важното е да пазим своя и чуждия живот. Животновъдите да приберат навреме животните си от паша (най-късно до 14 часа). Денят не е благоприятен за засаждане и пресаждане на растения, за бракосъчетания и изясняване на взаимоотношения. Хармоничният аспект на Луната с Марс и Венера в Риби има днес по-положително влияние за родените през първа и втора декада на знаците Рак, Дева, Козирог и Риби. Макар и по-емоционални от силното влияние на Луната в Скорпион, енергията е градивна за вас и денят много по-позитивен.

Нуждаете се от много любов и дълбочина на чувствата. По-лесно и интуитивно ще се разбирате с хората от обкръжението си. Любовните отношения са страстни. Ще се стремите да удовлетворявате желанията и нуждите на любимите си хора. Препоръчително е днес да се избягват случайни полови контакти без предпазни средства, поради опасността от полови зарази и възпалителни процеси на половата система. Честит имен ден на всички с имена на цветя! Бъдете здрави!