Най-точният хороскоп за 17 декември

Астро
06:40 - 17 Декември 2021
2466
Най-точният хороскоп за 17 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 17 декември Луната транзитира през въздушния подвижен знак Близнаци, където ще бъде до 11:42 часа на 19 декември. Близнаци е знак, управляван от планетата на интелекта, науката, техниката, комуникациите, търговията, договорните отношения и транспорта Меркурий.

Родените под този знак са общителни, умни, предприемчиви, адаптивни, носители на нови идеи и информация. Затова през следващите два дни и половина се повишава желанието ни за придобиване на нови знания и умения, за обмен на информация, изразяване на мнение, за активна комуникация на всички нива.

Дните са подходящи за учене, преподаване, изготвяне на становища, работа с документи, преговори, подписване на договори, търговия, научни изследвания и технически разработки. На 17 декември Луната в Близнаци е активирала още в нощните часове на 16 срещу 17 декември предизвикателен опасен аспект опозиция към Марс в Стрелец, който е активен и през първата половина на петъчния ден.

След това тя образува и хармоничен аспект – със Сатурн във Водолей. Повишена е опасността от конфликти, политически скандали, хакерски атаки, пожари и взривове, катастрофи, стрелби и агресивни прояви (особено в САЩ), природни бедствия и всякакви други инциденти.

Когато Луната е в Близнаци и особено в неблагоприятни аспекти за деня много е важно да бъдем умерени в изказванията си, за да не си усложним сами живота.

Денят е доста напрегнат и динамичен за родените предимно през първа декада и с Асцендент в Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Колкото и да се стареете, все ще възникват някакви неразбории и напрежение в ежедневието. Но по-важното е да се предпазвате от травми и инциденти. Звездите създават предпоставка за сериозни конфликти, физическа разправа, неприятности със силите на реда, катастрофи, травми по време на спортуване и при работа с машини, пожари и експлозии. Бъдете много го предпазливи, търпеливи, сдържани и внимателни на този ден. Избягвайте работа с режещи машини и взривоопасни вещества.

Препоръчително е да избягвате пътуване на дълъг път и да шофирате разумно. Пазете горните крайници и тазобедрените стави от травми и счупвания. Хармоничният аспект на Луната със Сатурн във Водолей има много по-положително влияние на този ден за родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Мисълта ви е бърза, концентрацията отлична и имате чудесна възможност за придобиване на повече авторитет, за успехи и изяви, за по-лесно постигане на набелязаните цели.

Настроението ви е позитивно и ще се радвате на разбирателство с околните. Лесно ще възприемате всяка информация и ще извличате ползи от нея. Много добър ден за преговори, подписване на договори, обучение, писане, преподаване, научна работа, разходки на чист въздух, срещи и разговори с приятели, за всякакви развлечения и забавления. Бъдете здрави!