Най-точният хороскоп за 17 май

Астро
08:11 - 17 Май 2021
3472
Най-точният хороскоп за 17 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

В първия работен ден на новата седмица, 17 май, Луната отново е във водния знак Рак. В ранните сутрешни часове тя все още е в предизвикателен аспект с Плутон в Козирог и ще оказва неблагоприятно влияние в емоционален, физически и събитиен план за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Появяват се подсъзнателни страхове, реакциите са трудно контролируеми и може да се стигне до сериозни конфликти във взаимоотношенията с другите хора, поради силни емоционални изблици.

Може да бъде засилено и желанието за контрол и доминиране над хората, да се използват манипулативни методи и средства за постигане на целите.

Предпазвайте се от инциденти, особено в планините и в метрото (в подлези, тунели, под земята, на строителни обекти), за пропадане в шахти и пропасти. Повишена е и опасността от тежки конфликти и в публичното пространство. В световен план са възможни мощни военни нападения, прояви на насилие, инциденти с плавателни съдове, спукване на тръбопроводи и аварии, взривове и други битови инциденти, нарушаване или прекъсване на водоснабдяването в някои населени места, гръмотевични бури и градушки, наводнения и т.н.

Луната в Рак и на този ден има по-благоприятно влияние при родените под знаците, но предимно през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Вашето емоционално и физическо състояние е по-стабилно, настроението – по-добро. А когато човек е по-позитивно настроен, склонен да изслушва хората и да проявява разбиране, той е по-полезен както за себе си, така и за другите хора в обкръжението си. Проблемът обаче се състои в това, че от 09:23 до 15:44 часа Луната е „без курс“. Това изисква от всички нас да НЕ предприемаме важни действия, нови начинания и решения за бъдещето, риск, подписване на договори и други важни дейности, от които очакваме да последва успех и развитие.

Тези часове са благоприятни само за довършителна и рутинна работа.

В 15:45 часа Луната преминава в огнения знак Лъв, където ще бъде до 23:59 часа на 29 май. Слънчевият Лъв ще повиши енергичността ни и нагласата ни е по-позитивна. Ще бъдем по-активни, великодушни и щедри към хората. Желанието ни да се изявим, да сме в центъра на вниманието и да заемаме лидерски позиции е голямо. Но емоциите и преживявания при някои хора ще са по-драматични и демонстративни. Във вечерните часове Луната в Лъв ще оказва по-дисхармонично влияние при родените предимно през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада. Луната ще има по-хармонично влияние в емоционално отношение при родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Когато Луната транзитира през огнен знак в световен план е повишена опасността от демонстриране на власт, пожари и експлозии. Бъдете внимателни при работа със запалими и взривоопасни вещества. Уязвимо е сърцето, не го натоварвайте физически и емоционално. Бъдете здрави!