Най-точният хороскоп за 17 май

Астро
06:56 - 17 Май 2022
1624
Най-точният хороскоп за 17 май

Луната днес транзитира през знака Стрелец – знак, управляван от планетата на растежа, експанзията, просперитета и късмета Юпитер. Юпитер е известен още като „големият благодетел“, но той и знака Стрелец имат и някои черти в характера, които понякога им изиграват на Стрелците и хората с Луна в Стрелец лоша шега – нетърпеливи са и са склонни към риск.

Затова в дните, когато Луната е в знака Стрелец, сме завладени от ентусиазма и приключенския дух на огъня, което ще усещаме като силно вдъхновение и желание да осъществим желанията си. До тук добре, но е важно енергията да бъде използвана правилно. Трябва да се обмисля всичко добре, преди да се вземе някакво решение и да се предприеме действие. Стрелецът вижда предимно глобалната картина, но не и дребните детайли. А това означава, че трябва да се състави подробен план – стъпка по стъпка.

Всяко прибързване и риск може да доведе до негативен резултат.

Иначе Луната в Стрелец има много положително влияние върху настроението и емоциите ни. Чувстваме се енергични, позитивно настроени, жадни за знания, пътешествия и приключения. Ако не прекрачваме границата на оптимизма, всичко ще бъде наред. Денят е благоприятен за обучение, преподаване, пътувания, организиране на бъдещи пътешествия и събития, реклама, взаимодействие с хора зад граница, разрешаване на юридически въпроси, приемане на нови или промени в закони или правилници и, разбира се, за забавления.

Луната днес е в хармоничен аспект с „малката благодетелка“ Венера, която е в огнения страстен Овен. Тази звездна хармония ще носи много късмет, добро настроение, силна интуиция и желание за свобода при родените под знаците и най-вече през втора декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Ще вършите всичко с много страст и вдъхновение. Имате шанс за постигане на успехи и за получаване на подкрепа от хората. Много добър ден за интимните и всякакви други партньорски взаимоотношения, за разрешаване на финансови и юридически въпроси, за творческа работа и подобряване на отношения с някого. Успешен ден за юристи, преподаватели, творци, за работещи в сферата на науката, закона, спорта, рекламната и издателска дейност, туризма и т.н.

Луната днес все още не образува предизвикателни дисхармонични аспекти, но тя е в дисхармоничен аспект към Слънцето на родените предимно през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Очертава се един доста динамичен ден за вас, експанзивен емоционално и вие трябва да бъде най-разумни и предпазливи на този ден. Не предприемайте рисковани действия, не бързайте, стремете се към баланс във всичко.

Може да се чувствате твърде ентусиазирани и да допускате грешки в бързината. Емоциите трябва да са контролирани. В световен план огнената Луна в Стрелец повишава опасността от пожари, взривове, стрелби, инциденти с влакове и други. Препоръчително е да не се прекалява с количествата храна, алкохол, пикантни храни и подправки, кафе и други силни тонизиращи напитки. Бъдете здрави!