Най-точният хороскоп за 17 октомври

Астро
06:40 - 17 Октомври 2021
2994
Най-точният хороскоп за 17 октомври

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

В неделния ден, 17 октомври, Луната продължава транзита си през водния знак Риби. Съответно продължава нейното по-меко влияние, насочвайки ни към дълбините на душата ни и духовните прозрения. В сутрешните часове тя образува хармоничен аспект с Уран в Телец, но през втората половина на деня съвпада с Нептун в Риби. Уран и Нептун ще ни одухотворяват, но Нептун крие и някои „подводни камъни“. Някои хора с по-лабилна психика може да се чувстват твърде емоционални и без особена причина да стигат до самосъжаление и сълзи. Ако усетите, че се чувствате по този начин, намерете отдушник и приятни занимания, които да ви разтоварват. Избягвайте хора, които ви натоварват емоционално и да ви въвличат в неприятни ситуации. Безпомощността обикновено привлича насилниците. Уповавайте се на силната си интуиция и вяра, но не бъдете лековерни. Звездите създават предпоставка за тайни и задкулисни действия, за интриги, за психо-емоционални кризи и разочарования, за интоксикации, измами и кражби. Не отваряйте изпратени линкове на лични съобщения или по имейл дори от приятели, за да избегнете компютърни вируси и хакерски атаки. Избягвайте къпането в обществени басейни и вани, ако сте склонни към лесни зарази и инфекции. Приемът на алкохол и наркотици на този ден е крайно неблагоприятен. Ограничете пържените храни и мазнините. Бъдете в спокойна атмосфера.

Добър ден за молитви, творческа работа, духовни практики и всякакви други занимания, които ви действат успокояващо.

Най-чувствителни и емоционални ще бъдат родените вече през втора декада (с Асцендент и други рождените планети между 10 и 20 градуса) на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада. И точно поради силната ви чувствителност и ранимост за вас е най-добре да бъдете малко по-изолирани, за да можете да почивате и си възстановите енергията. Не вярвайте на всеки и на всичко, което четете или чувате. Пазете личните си тайни и не споделяйте, дори и да ви е тежко. Може недоброжелатели да се възползват от слабостта ви и да ви разочароват или предадат. Не е изключено да сте по-разсеяни. Бъдете внимателни и за инциденти, особено ако сте на път, при работа с избухливи вещества или химикали. Повече внимание и разбиране трябва да се проявява към хората с психични проблеми и заболявания. Неделният ден е най-позитивен за родените под знаците и предимно през втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Нептуновата енергия на водната Луна в Риби ще ви се отразява добре. Ще се чувствате спокойни, романтично настроени, готови да дадат всичко от себе си в името на вътрешната хармония, семеен уют и разбирателство. В световен план обаче съществува опасност от наводнения, инциденти с плавателни съдове, екологични замърсявания, газови експлозии, самоубийства, насилие от страна на психично болни или наркозависими хора. Шофирайте особено предпазливо и със съобразена скорост спрямо метеорологичните условия и състоянието на пътищата. Не се разсейвайте с нищо зад волана. Бъдете здрави!