Най- точният хороскоп за 17 юли 2022

Нещо за четене
23:55 - 16 Юли 2022
3578
Най-точният хороскоп за 17 юли 2022

В неделния ден Луната продължава транзита си през водния знак Риби. Вниманието ни се привлича от всичко мистично и тайнствено. Но все пак, Риби е многолик знак. Може да имаме силно желание за творчески и духовни занимания, за посещение на концерти, кино, театър, художествени галерии, събори, църкви, манастири и други места, където бихме удовлетворили необходимостта си от „духовна храна“.

Но това зависи изцяло от ценностите и идеалите на всеки човек. Има и хора, които се опитват да се изплъзнат от всякакви ограничения - традиции, материален свят и от грубостта в ежедневния живот чрез алкохол и наркотици, от поемане на отговорност и т.н. Живеят във въображаем свят, изпълнен с илюзии. Чувствата и емоциите им са объркани.

Нептун, като планетен управител на Риби, символизира сила, която е извън нашия контрол. Може силно да повлияе върху психиката и човек, който няма здрави корени, да се почувства отхвърлен и опустошен.

Затова в дните, когато Луната транзитира през знака Риби, съзнателно трябва да се стремим да останем в реалността. Днес Луната е в хармоничен аспект с Уран в Телец. Повишена е интуицията, желанието за повече свобода, емоционален комфорт и хармония в отношенията. При Луната в Риби често се чувстваме меланхолични, сънливи и с понижени сили. Денят е благоприятен за уединение и почивка, без силно физическо или емоционално натоварване.

17 юли е по-благоприятен ден в личен план за родените през втора декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог – Луната е в хармоничен аспект към вашето Слънце. Чувствате се спокойни, по-уравновесени, състрадателни и одухотворени. Склонни сте да помогнете на хора в нужда, да ги изслушате, да им дадете съвет. Стремите се да създадете комфортна среда и уют в дома. Добър ден за почистване и пране, за творчески дейности, медитация, разходки сред природата в близост до вода и всякакви забавления в компанията на близки приятели или роднини.

Луната в Риби днес не образува с другите планети дисхармонични аспекти, но е в такъв аспект към рожденото Слънце на родените през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада. При всеки човек проявлението е различно, но най-общо казано

може да чувствате понижена енергия, самота или разочарование. Не се отпускайте, вярвайте в себе си и не позволявайте на другите да ви вменяват чувство за вина, да ви влияят или нараняват.

За вас днес е най-добре да сте на по-голяма дистанция от хората и особено от такива, които ви натоварват емоционално. Не прибягвайте до алкохол или наркотици в желанието си да избягате от реалността. Няма да помогнат, бягството е само временно. Нуждата от споделена обич и привързаност е силна днес. Ако липсват, най-добре е да се изолираме и вглъбим в себе си, да осъзнаем своите нужди, чувства и ценности.

Заниманията с любими хобита и творчество, слушането на тиха приятна музика, ароматни свещи, медитация и други ще ни уравновесят и удовлетворят. Предпазвайте се от отравяния, инфекции, при къпане във вода, от измами и кражби.

Бъдете здрави, пожелава астрологът Марги Паскалева