Най- точният хороскоп за 17 юли

Астро
07:44 - 17 Юли 2021
4479
Най- точният хороскоп за 17 юли

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 17 юли Луната все още е в знака Везни. През първата половина на деня тя е в хармонични аспекти с Венера и Марс в Лъв, а в 13:10 часа българско време е във фаза Първа четвърт – двете светила са в аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса). Този ден е по-предизвикателен и напрегнат за родените през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Всяка лунна фаза предначертава развитието и на делата, на взаимоотношенията с хората през следващата седмица – в случая до Пълнолунието на 24 юли. А двете светила в хороскопа на лунната фаза Първа четвърт образуват неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог, планетата на трансформацията и обновлението, големите групи, социалните колективи, раждането и смъртта. В личен план звездите през следващата седмица (освен на самия ден), ще имат най-неблагоприятно влияние за родените както със Слънце, така и с Асцендент, с други рождени планети в последните 5-6 градуса на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог.

Бъдете изключително внимателни в решенията и действията си.

Грижете се за своето и за здравето на близките си. Не предприемайте никакви рискове. Избягвайте пътуване на дълъг път и шофирайте много разумно. Плутон повишава риска от сериозни инциденти, неприятности от различно естество, а в някои случаи дори от загуба на близки.

Както самия ден, така и през следващата една седмица звездите ще имат най-позитивно влияние за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. За Близнаци денят и периодът от една седмица след него ще ги зарадват с постижения и успехи в работата, добри новини от / за техните деца, положително влияние в любовни връзки, придобивки в семейството и други. Лъвовете ги очаква много активен период на комуникации, пътувания, подписване на важни договори, успехи в учението при учащите, благоприятно развитие в отношенията с хората в обкръжението им, положителни събития и новини от братя / сестри. Стрелците ще получават важна подкрепа от близки и приятели, от обществото. Имат възможността да срещнат нови приятели в живота си, да реализират своите цели и мечти, да довършат и приключат проект, който да им донесе бъдещи успехи и удовлетворение. Някои от Водолеите ще имат сериозен успех в преговори със задгранични бизнес партньори, а други ще предприемат далечно пътуване или работа извън страната. На успехи могат да разчитат също работещите в сферата на издателството, рекламата, законодателството, висшето образование и международната търговия или услуги.

В мунданната астрология Плутон се свързва с атомната мощ, ядрените оръжия, вулканите, земетресенията. На държавно ниво, намирайки се в 4 дом в хороскопа на фазата с координатите на България, показва сериозни промени в страната ни. Но предизвикателните аспекти, които образува Плутон с двете светила, ще внесе голямо напрежение в обществото през седмицата 17 – 24 юли. Всичко ще се случва по най-трудния начин, а не е изключено да има протести и прояви на насилие, тежки инциденти и други. В световен план опасността от земетресения, изригване на вулкани, използване на атомно / биологично оръжие, инциденти във вода, мощни протестни действия, насилие, смърт / убийство на високопоставена или известна личност, както и всякакви по-тежки инциденти по света е засилена. В часовете от 14:03 до 21:38 Луната е „без курс“ и в този интервал от часове тя не образува главни аспекти с другите планети, подготвяйки се за смяна на знака.

Всичко по-важно свършете до 14:02 часа, а след това вършете само рутинни дейности и довършителни действия по вече започнати задачи.

Не подписвайте договори и споразумения, не взимайте важни за бъдещето си решения, не започвайте нищо ново. В 21:39 часа Луната преминава във водния знак Скорпион, като през следващите два дни ще оказва много мощно влияние върху емоциите и реакциите ни, повишавайки нашите интуиция, мнителност, ревност, недоволство и критичност, както и желанието за натиск и манипулиране. Но преди това, във вечерните часове на 17 юли Луната е в хармоничен аспект с Юпитер в Риби и ни дава възможност да проявим повече разум и щедрост, да се радваме на положителни преживявания, особено родените през първа декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Бъдете здрави!