Най-точният хороскоп за 18 август

Астро
06:42 - 18 Август 2021
6433
Най-точният хороскоп за 18 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 18 август в часовете от 04:43 до 08:58 Луната в Стрелец е „без курс“ и не образува мажорни (главни) аспекти с останалите планети. В този интервал от време трябва да се предпазваме от грешки, недоразумения или инциденти, тъй като концентрацията ни е намалена и може да сме по-объркани в действията си. В 08:59 часа Луната преминава в земния знак Козирог, където ще бъде до 11:49 часа на 20 август. След дни на повече ентусиазъм и експанзия идват дни за по-задълбочено и сериозно отношение към хората и ангажиментите. Луната в този знак, управляван от планетата Сатурн, ще ни настрои за упорит труд и ще се натоварим с повече отговорности, които трябва да изпълним.

Ще разсъждаваме задълбочено, концентрацията ни е добра.

Няма да сме склонни към необмислени и емоционални постъпки, а ще сме предпазливи и практични в действията и решенията. Но Луната в Козирог ще провокира при някои хора по-мрачни мисли и ще ги настрои песимистично, а при други може да се появят или да засили страховете. В публичното пространство ще бъдат на дневен ред важни държавни и управленски въпроси, които трябва да се планират и организират в дългосрочен план. Тези въпроси касаят работа и решения по постигане на стабилност в държавата, за сигурността и границите ни (Сатурн). Сатурн се свързва още с възрастните хора, с икономиката, с планиране и организиране, със структуриране и изграждане. Добре би било нашите политици да помислят и използват 18 и 19 август, за да свършат много полезна работа за народа, да вземат важни управленски решения за стабилизиране и безопасност в държавата.

На този ден Луната в Козирог преди обяд образува един предизвикателен аспект с Венера във Везни и това ще затруднява донякъде финансовите въпроси, сътрудничеството и партньорските взаимоотношения. Но ще се отрази по-явно при родените през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и при Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Избягвайте разрешаване на важни финансови въпроси, нови връзки или изясняване на взаимоотношения. Спазвайте законите и морално-етичните норми на поведение. За вас денят не е подходящ също за естетични корекции и други процедури на кожата. Денят е подходящ за научно-изследователска дейност, за усилена работа и полагане на основи за постигане на бъдеща стабилност.

Луната на този ден съвпада със Селена (Бяла Луна), образува през в късните часове на деня хармонични аспекти с Марс и Меркурий в Дева, както и с Уран в Телец.

Те ще са активни и на 19 август. Ще оказват благоприятно влияние в личен план на родените най-вече през първа декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Добър ден за участие в изпити или кандидатстване за работа, за спортуване, писане и уреждане на документи, изразяване на мнение, анализи и прогнози, планиране и организиране на дейности в дългосрочен план, за всякакви други важни действия. Имате нестандартни идеи, които можете да реализирате успешно, но е добре да се придържате към използването на изпитани методи и средства. Експериментирайте внимателно! Независимо, че Луната е в Козирог, бих препоръчала на представителите на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби да проявяват повече търпение, да обмислят добре действията си, да шофират много по-внимателно по пътищата до около 24 август, тъй като съвпадът на Меркурий и Марс в Дева може да провокира силно нервно напрежение, избухливост и склонност към спорове, както и транспортни инциденти. Могат да зачестят ухапвания от животни или насекоми, хранителни интоксикации и стомашно-чревни разстройства при деца. Бъдете здрави!