Най-точният хороскоп за 18 май

Астро
07:41 - 18 Май 2021
3098
Най-точният хороскоп за 18 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 18 май Луната транзитира през огнения фиксиран знак Лъв. Луната в този знак, управляван от Слънцето, повишава самочувствието ни и ни прави по-самоуверени. Стремим се да заемаме лидерски позиции, да привличаме внимание и светлините на прожекторите. Онези хора, което са на по-ниско еволюционно ниво ще демонстрират сила и власт, а ласкателствата ще „галят“ силното им его. Хората на по-високо ниво ще проявяват щедрост и великодушие към хората, ще представят себе си в добра светлина.

Ще се стремим към независимост, ще вложим цялото си сърце и творческо вдъхновение във всичко, което вършим.

Лесно ще убеждаваме хората в правотата и силата си. Ще подхождаме директно, емоциите са „горещи“ и на моменти дори драматични. В публичното пространство на дневен ред ще бъдат темите за властта и политиката (включително социалната), бизнеса, спорта, изкуството, сферите на забавления, почивките, раждаемостта и възпитанието на децата. Луната на този ден образува мощна неблагоприятна конфигурация таоквадрат с Уран в Телец и със Сатурн във Водолей, която ще внесе много силно напрежение в обществото и в световен план. Повишена е опасността от тежки аварии, транспортни инциденти, обществено недоволство, военни нападения, прояви на насилие, неприятни обрати и политически скандали, загуба на авторитет, разкрития за любовни афери и злоупотреби с власт, пожари, експлозии, гръмотевични бури и градушки, природни катаклизми, инциденти в строителството и т.н.

В личен план този тежък таоквадрат, включващ две т.нар. „зловредни“ планети, ще имат неблагоприятно влияние в емоционален, физически или събитиен план за деня при родените през първа и втора декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при Рак, Дева, Козирог и Риби от същите две декади. Особено разумни и внимателни трябва да бъдат първите четири знака, а и всеки, който в рождения си хороскоп има планети в тези знаци. При всеки човек проявленията ще са от различно естество и строго индивидуални. Възможни са скандали и загуба на уважение / авторитет при хора, участващи в някакви групови дейности и проекти, членуващи в организации / сдружения и работещи в медии.

При други хора може да възникнат грижи около роднина, здравословно неразположение, неприятни обрати по важни дела или взаимоотношения.

В здравословен план е уязвима сърдечно-съдовата система. Избягвайте психическо и физическо натоварване, както и открити пространства / гористи местности, поради опасността от мълнии. Не изпадайте в емоционални драматизации. Предпазвайте се от неприятности с държавни и контролни органи, както и от инциденти. Не е препоръчително на този ден да предприемате пътуване на дълъг път и особено със самолет. Работещите в строителството, електроснабдяването и в други рискови професии. Не така стоят обаче нещата при родените под знаците и предимно през първа и втора декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец, с изключение на хората с други рождени планети, намиращи се в Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. И все пак Луната в Лъв образува хармоничен аспект с Венера в Близнаци за деня, както и към вашето рождено Слънце. Имате добри възможности за успешни изяви, за материални и други придобивки, хармонични интимни и семейни отношения, по-стабилно физическо и психическо състояние. Денят е тежък енергийно, нека всички бъдем по-предпазливи в действията си и толерантни с хората. Бъдете здрави!