Най -точният хороскоп за 18 май

Астро
06:41 - 18 Май 2022
2511
Най-точният хороскоп за 18 май

На 18 май в ранните часове на деня Луната в Стрелец образува дисхармоничен аспект квадратура с Марс и Нептун в Риби, а от 06:59 до 15:02 часа българско време тя е „без курс“.

Така на практика почти целия работен ден е неефективен и неподходящ за взимане на важни решения, гласувания, подписване на договори и споразумения, нови начинания и всякакви други важни дела, от които очаквате да имат успех и развитие в бъдещ аспект. Когато Луната е „без курс“ тя се намира в последните градуси на знака и в този интервал от време тя не образува мажорни аспекти с останалите планети – подготвя се за смяна на знака.

Денят е подходящ за довършване на вече започнати задачи и рутинните ни ежедневни дейности. Концентрацията ни е понижена, склонни сме към неправилни преценки, разсеяност и допускане на грешки в работата. Въпреки липсата на аспекти влиянието на Луната в знака Стрелец остава все така силно по отношение на емоциите.

Днес тя има по-дисхармонично влияние до 15:02 часа за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада.

Възможни са пропадане на срещи и уговорки, проблеми с техниката, загуба на вещи и документи, обърквания и изгубване, грешки, неразбирателство с околните. Внимавайте за инциденти и особено за пожари или експлозии. Шофирайте по-внимателно, не пресичайте неправилно с автомобила през ж.п. прелези. По-комфортно ще се чувстват в емоционално отношение родените предимно през трета декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей.

Но препоръките днес са валидни за всички – рутинна работа и довършване на задачи. В световен план отново на първо място са опасностите от пожари, взривове, стрелби и всякакви други екшъни, както и за инциденти с влакове или с диви животни, за ухапвания от кучета и кърлежи.

В 15:03 часа Луната навлиза в земния кардинален знак Козирог, където ще бъде до 15:53 на 20 май. През следващите два дни тя ще ни помогне да „слезем на земята“ и да разсъждаваме по-трезво, да бъдем по-практични, организирани, сериозни и отговорни към хората или ангажиментите си.

Луната в този знак не е в добра позиция и влиянието й в емоционален план е по неблагоприятно.

Хората стават по-дистанцирани и хладни, замислени и угрижени, дори някои са доста начумерени. Сатурн управлява този знак, а той е тежест, натоварване с повече отговорности и работа, ограничения и ни кара да се чувстваме донякъде неудовлетворени от живота. Рядко ще видите Козирог, който се смее гръмко, шегува се, флиртува или говори за чувствата си.

Това не означава, че няма сърце или не може да обича, но си е консервативен, затворен и външно студен. Скрива чувствата си поради подсъзнателен страх от изоставяне и вътрешна несигурност. Затова, ако обстановката в обкръжението ви е „през замръзване“, намерете си приятно занимание в следобедните и вечерни часове и не си мислете, че ви се сърдят за нещо или не ви обичат. Това важи най-вече за родените през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Луната образува във вечерните часове дисхармоничен аспект с Юпитер в Овен. А Юпитер, както неведнъж съм споменавала, при такива аспекти ни подтиква към преувеличаване и раздуване на проблеми повече, отколкото е нужно.

Най-добре ще се чувстват от земната енергия на Луната в Козирог родените под знаците и предимно през първа декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби. Правете дългосрочни планове, съставете график със задачите си за следващия ден, почивайте активно. Бъдете здрави!