Най-точният хороскоп за 18 октомври

Астро
07:20 - 18 Октомври 2021
2185
Най-точният хороскоп за 18 октомври

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 18 октомври в часовете от 02:24 до 13:04 Луната е в Риби и е „без курс“. Първата половина на деня е неефективна за важни дела. Неблагоприятни са тези часове за взимане на решения, подписване на договори, нови начинания, големи капиталовложения и рисковани действия. Благоприятни са единствено за довършване на вече започнати задачи и всякакви рутинни дейности, които не изискват добра концентрация. Склонни сме към обърквания, изгубване на вещи, допускане на сериозни грешки. Часовете до 13:04 не са ползотворни най-вече за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. Възможно е да пропадат уговорени срещи, да имате неправилни преценки, да допускате грешки или да забравяте важни неща, което би могло да доведе до недоразумения и конфликти с околните. Закупени стоки, особено техника, могат да проявят на по-късен етап дефекти. Нови начинания нямат никакъв шанс за успех и развитие. Подписани договори няма да бъдат изпълнени. Когато Луната е „без курс“ тя е в последните градуси на знака и му предстои промяна. Най-много внимание се изисква от хората, които работят в рискова среда или от тяхната работа зависи човешки живот. Луната в Риби, макар и „без курс“ има по-положително влияние в емоционален план през първата половина на деня за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Но все пак, важно е всички да се съобразим с препоръките и да сме внимателни в действията си, за да не изпадаме в затруднени ситуации.

В 13:05 часа Луната преминава в огнения марсов знак Овен, където ще бъде до 22:59 часа на 20 октомври.

Огнената Луна ще ни вдъхнови и активизира през следващите два и половина дни. Много по-енергични и смели сме, мислим и бързо и сме склонни да действаме импулсивно. Желанието ни за победи и лидерство е силно. Готови сме дори да водим битки, ако е необходимо. Тъй като ще сме много по-въодушевени и импулсивни, трябва да се стремим да не предприемаме необмислени и опасни действия. Луната в Овен е подходяща за бързи решения и действия в краткосрочен план, решаване на кризисни ситуации. В публичното пространство ще възникват горещи спорове и борба за първото място. През втората половина на деня Луната не образува все още точни аспекти и едва в късните нощни часове образува хармоничен аспект със Сатурн във Водолей и дисхармоничен с Меркурий във Везни, който вече е стационарен и се подготвя за директно движение от 19-ти. През втората половина на деня и през нощта по-внимателни за конфликти и инциденти трябва да бъдат родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Огнената Луна повишава опасността в световен план за пожари, експлозии, сбивания и прояви на насилие, а опозицията й с Меркурий – за катастрофи. Сдържайте емоциите си и не реагирайте твърде гневно. В здравословен план е уязвимо кръвообращението и главата за травми. Възможна е появата на главоболие, зъбобол или хрема. Най-комфортно от тази огнена енергия ще се чувстват родените под знаците и предимно през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Имате възможност да свършите много от задачите си и то успешно. Ще „кипите“ от енергия, ще вдъхновявате и разсмивате околните с великолепното си чувство за хумор. Чудесно време за спорт, горещи интимни срещи и разговори, както и за всякакви други дейности изискващи сила, бързина и ум. Бъдете здрави!