Най - точният хороскоп за 18 януари

Астро
06:52 - 18 Януари 2022
2831
Най - точният хороскоп за 18 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 18 януари, Атанасовден, в 01:48 часа е Пълнолуние на 28 градуса в знака Рак. От 01:48 до 06:03 часа Луната е „без курс“, а в 06:04 часа тя преминава в огнения фиксиран (неподвижен) знак Лъв, където ще бъде до 16:02 часа на 20 януари. Пълнолунието оказва силно влияние по принцип върху емоционалното ни и физическо състояние. То е неблагоприятно за оперативни интервенции.

Освен това и Меркурий, управител на знака на здравето Дева, е ретрограден до 4 февруари включително. До тогава, независимо от лунните фази и позицията на Луната в знаците, периодът не е благоприятен за планови операции. Пълнолунието и периодът до следващото Новолуние на 1 февруари е време за финализиране на започнати дейности, така че новите начинания трябва да започнете по време на растяща Луна след 4 февруари, ако искате те да имат успех. Това Пълнолуние ще окаже най-силно влияние в живота на родените през трета декада на знака Рак, но дали то ще е положително или не зависи от личния хороскоп на всеки човек.

По-неблагоприятно може да се отрази както на самия ден, така и в дните до края на месеца, на родените също през трета декада на Овен, Везни и Козирог. Пълнолунието е с по-положително влияние за родените под знаците и особено през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

На самия ден, обаче, Луната транзитира вече през знака Лъв. Тя повишава желанието за заемане на лидерски позиции и демонстриране на власт от по-амбициозните личности и такива на по-високи позиции в обществото.

Слънцето управлява знака Лъв, който е основният ни източник на енергия, затова в такива дни сме по-енергични, ентусиазирани, сърдечни и творчески настроени. Имаме силна необходимост от топлота в отношенията, от любов и забавления. Но както знаем не винаги получаваме това, от което имаме нужда и което считаме, че заслужаваме.

Луната в Лъв на този ден образува таоквадрат (двоен квадрат) с ретроградния Меркурий във Водолей и с Уран в Телец. И Меркурий, и Уран имат силна връзка с нервната система в здравословен план, с комуникационните връзки, електричеството, транспорта, науката и техниката.

На тях дължим затрудненията с комуникационните системи, прекъсването на електричеството в много райони у нас и по света през последните дни и седмици. А Луната в Лъв на този ден с тези предизвикателни аспекти към тях ще имат силно въздействие върху общуването помежду ни и на моменти ще се чувстваме превъзбудени и нервни. На 18 януари това влияние ще бъде по-неблагоприятно за родените под знаците и особено през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада.

Ще срещате трудности и напрежение в общуването, договорните отношения, изразяването на мнение, обучението. Възможни са също неприятни обрати във важни за вас дела, загуба на документи или проблеми с информация / документация, прекъсване на интернет връзките и електричеството, технически проблеми, конфликти с околните, токови удари.

Предпазвайте се от хакерски атаки, транспортни инциденти и травми. В здравословен план са уязвими хората със сърдечно-съдови заболявания – нарушаване на сърдечния ритъм, инфарктни или инсултни състояния. Избягвайте пътувания на дълъг път, работа с електричество и кабели.

Луната в Лъв е в хармоничен аспект към Слънцето на родените през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Въпреки, че Пълнолунието е със силно влияние и всички ще реагираме по-емоционално и на моменти драматично, влиянието на Луната в Лъв ще има по-благоприятно влияние за вас и ще сте по-стабилни както във физически и емоционален аспект, така и по отношение на взаимоотношенията с околните и на делата ви за деня. При Луна в Лъв с такива неблагоприятни аспекти е много важно да запазим спокойствие и самоконтрол, да подхождаме към хората с уважение, да не драматизираме в определени ситуации и да не предприемаме рисковани действия. Честит имен ден на всички с имената Атанас, Атанаска и производни на тях имена! Бъдете здрави!