Най- точният хороскоп за 18 юли

Вижте съветите на астролога Марги Паскалева

Астро
23:59 - 17 Юли 2022
4104
Най-точният хороскоп за 18 юли

В сутрешните часове на първия работен ден Луната, която днес все още е в знака Риби, съвпада със своя планетен управител Нептун и заедно образуват хармонични аспекти както с Плутон в Козирог, така също със Слънцето и Меркурий в Рак. Всички тези разположения и аспекти между планетите бележат деня като много положително наситен енергийно в духовен, творчески и религиозен план, но предимно за онези хора, които са добре осъзнати и по-духовни.

Такива хора ще са много интуитивни и състрадателни към хората. Ще проявяват загриженост и разбиране, ще помагат и дават всичко от себе си за благото на хората, особено на хора в неравностойно положение. Докато в негативен план съществуват и опасности за някои региони по света – отравяния, самоубийства, удавяния, разпространение на зарази, хакерски атаки, тайни заговори, конфликти на религиозна основа, фалшификации, кражби и измами, интриги и фалшиви новини, инциденти с плавателни съдове, газови експлозии, пожари и наводнения, екологични замърсявания и други. Както знаем,

доброто и злото винаги вървят ръка за ръка.

Силната чувствителност и емоционалност на Риби ще тласкат по-развитите души към духовни търсения и добри дела издигайки се високо към „повърхността на водата“, а по-ниско развитите души – към „дълбините“, тайните и илюзиите, живот отвъд реалността. Денят не е подходящ за важни решения и действия, тъй като мисленето ни не е особено реалистично. А от 09:43 до 14:17 часа Луната е „без курс“ и в този интервал от време не е благоприятно да се взимат решения, да се гласува, да се подписват договори и да се започват нови дейности.

Часовете до 14:18 часа са по-неблагоприятни за родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада. По-важните задачи свършете до 09:42 часа, след което до 14:17 часа довършвайте, приключвайте задачи или вършете само ежедневните рутинни дейности. Луната в Риби понижава концентрацията ни, по-разсеяни сме, меланхолично настроени. Не се учудвайте, ако непрекъснато ви се спи. Склонни сте към грешки и заблуди, към чуждо енергийно влияние и прекомерна доверчивост.

Бъдете по-внимателни за сериозни грешки, клюки и интриги, измами и кражби. Не прибягвайте и вие до хитрости и действия, които биха ви злепоставили.

Същият интервал от часове е много по-позитивен емоционално и ефективен за родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. А най-успешен като цяло е денят до 14:18 часа, особено в часовете до 09:42, за работещите в сферата на лечението, психотерапията, духовното развитие, изкуството, църквата; в производството и търговията с алкохол, цигари, обувки, лекарства, горива; в полицията и тайните служби за разкриване на престъпления и заговори, както и за учените в откриването на древни артефакти и тайнства. Но както вече споменах,

бъдете внимателни за грешки в часовете на Луна „без курс“, за да не последват неприятности и инциденти.

В 14:18 часа българско време Луната преминава в огнения кардинален знак Овен, където ще бъде до 21:22 часа на 20 юли. Луната в Овен ще ни ентусиазира и зареди с много енергия във вечерните часове и през следващите два дни. Днес тя ще съвпадне с Юпитер в Овен и ще повиши още повече нашата емоционалност, идеализъм, смелост и склонността към риск. Овен е знак, управляван от Марс, затова е важно родените предимно през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада да сдържат силните си емоции и крайни реакции след 14:18 часа, ако искат да не си създават неприятности. Юпитер е планета на експанзията, на успеха и носи късмет, но може да подтикне човек и към крайности.

Препоръчително е да се избягват конфликти, да не се предприемат рискова действия – бързо шофиране, шофиране в нетрезво и неадекватно състояние, неправилно преминаване през ж.п. прелези.

Повишена е опасността от катастрофи и инциденти с влакове или едри животни на пътя, пожари и взривове, от всякакви по-агресивни прояви и военни атаки в уязвимите региони. Следобедните и вечерни часове ще са също така емоционално експанзивни и за родените през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но енергията за вас е доста по-градивна и положителна. Може да получите чудесни новини от далеч, да повишите своя авторитет или да се радвате на сериозни придобивки.

Днес и Венера преминава от Близнаци в емоционалния, семейно настроен знак Рак. Тя ще пребивава в него до 11 август и ще внесе повече семейна хармония, загриженост в дома, придобивки, дълбоки чувства и емоции в любовния живот при свободните хора, които са родени със Слънце и Венера в Рак (с хармонични аспекти към тях), Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Бъдете здрави!