Най-точният хороскоп за 19 август

Астро
06:44 - 19 Август 2021
3255
Най-точният хороскоп за 19 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 19 август Луната отново транзитира през земния знак Козирог. На този ден тя все още образува големият звезден тригон (много положителна конфигурация) с Уран в Телец и с Марс и Меркурий в Дева. Тези планети изключително лесно си взаимодействат, намаляват напрежението и помагат всичко да се случва от само себе си по най-добрия начин. Само че, има и един друг момент – те не ни предизвикват към действие както предизвикателните аспекти. Затова е важно да не пропускаме нито една „златна“ възможност на този ден. Луната в Козирог ни прави практични, трудолюбиви и целенасочени. Емоциите са сдържани. Марс в Дева ни зарежда със сила и издръжливост, Меркурий - с разум и бързина на ума. А Уран в Телец ни въодушевява, повишава интуицията, появяват се оригинални идеи и неочаквани възможности.

Заедно 4-те планети в земни знаци носят уникалната възможност да мислим логично и взимаме разумни решения, да действаме практично и методично, да не реагираме емоционално.

Много добър ден за преговори, търговски сделки, подписване на договори, уреждане на документи, изразяване на аргументирани становища, анализи, научно-изследователска работа; за важни решения в дългосрочен план, свързани с управлението, образованието, транспорта, търговията и услугите, спорта, финансите, здравеопазването, важни проекти, пенсионното осигуряване, строителството и най-важното – планирането и организирането на действия, свързани със стабилизирането на държавата и сигурността ни. Важно условие за реализирането на тези и други лични цели е да се използват утвърдени и добре познати методи и средства. Всички видяхме до какво доведе квадратурата между Сатурн (стабилността, сигурността, старото) и Уран (напрежение, промени, новото). Но дали това „ново“, към което ни подтиква Уран, е за добро? Уран не е в добър знак в знака Телец, който е носител на промени, но не и на стабилност във финансов план.

На този ден Луната в Козирог и големият земен тригон, който образува, ще има много положително влияние при родените през втора и трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Днес ще сте изключително земни в желанията си, практични, изпълнителни, разумни и предпазливи в действията. Звездите ви дават своята подкрепа да реализирате най-смелите си мечти и да постигнете неочаквани резултати и успехи. Много добър ден за обучение, изпити, покупко-продажби, писане и уреждане на документи, пътувания, подписване на договори и т.н. На успехи и постижения ще се радват работещите в областта на науката, техниката, медицината, спорта, в реализирането на бъдещи проекти. Можем да очакваме всякакви нововъведения, научни разработки и открития, включително на артефакти и други ценности в дълбоките недра на земята при археологични разкопки.

В късните часове на деня Луната съвпада с Плутон в Козирог и заедно образуват хармоничен аспект с Нептун в Риби – добро време за романтични срещи, творчески занимания, медитация и обновление на енергията.

Звездите на този ден не са толкова щедри към родените през втора и трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Вие ще трябва да полагате повече усилия, да работите усърдно и да бъдете дисциплинирани. Но ако имате Асцендент и / или други рождени планети в земните знаци Телец, Дева или Козирог, то и вие ще усетите по някакъв начин лекотата и благословията на големия звезден тригон в елемента Земя. Избягвайте пътуване на дълъг път в късните вечерни часове и през нощта срещу 20 август, както и всякакви рисковани действия. В емоционален и физически аспект съвпадът на Луната с Плутон може да се отрази най-силно на Козирозите от трета декада – емоционални изблици, страхове, главоболие, зъбобол, жлъчни колики, склонност към манипулации и насилие. Бъдете в спокойна и позитивна атмосфера. В световен план са възможни гръмотевични бури, инциденти в планина, пропадане в шахти / пропасти, както и земетресения – хармоничните аспекти в земни знаци улесняват освобождаването на натрупаното напрежение в земните недра. Бъдете здрави!