Най-точният хороскоп за 19 май

Астро
07:40 - 19 Май 2021
3220
Най-точният хороскоп за 19 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 19 май Луната все още е в знака Лъв и продължава нейното влияние върху всички теми, свързани със Слънцето, което управлява Лъва – управление и политика, социални дейности, подрастващо поколение, възпитание и развитие на децата, бизнес, почивки и сфери на забавление, спорт, изкуство и т.н. На този ден Луната е в хармоничен аспект с Меркурий в Близнаци, а в 22:12 часа Луната е във фаза Първа четвърт на 29 градуса в Лъв. При тази лунна фаза Слънцето съответно е на 29 градуса в Телец и двете светила са в аспект квадратура (90 градуса помежду им) – предизвикателен аспект.

Променя се динамиката на водната обмяна в организма, което се отразява върху функциите на органите и системите.

Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините и за намаляване на теглото. Хармоничният аспект на Луната с Меркурий е благоприятен за писане, изразяване на мнение, работа с документи или уреждане на документални въпроси, подписване на договори, търговски сделки, обучение, планиране на почивки и бъдещи пътувания, провеждане на спортни мероприятия, решаване на важни въпроси свързани със спорта, явяване на изпити или конкурси и т.н. Денят не е благоприятен за сърдечни операции, с изключение на животоспасяващи. Най-положително ще бъде отражението на тази лунна фаза през следващата седмица и са възможни повишения, почести и прослава при хора, родени в последните два дни на зодиакалните знаци Овен, Лъв и Стрелец, както и при родени в първите два дни на зодиакалния знак Дева. Изключение правят онези от изброените знаци хора, чието рождено Слънце е с неблагоприятни аспекти от други планети в рождения хороскоп. В този случай проявленията могат да бъдат по-неблагоприятни през следващите седем дни, но всичко е строго индивидуално.

На днешния ден Слънцето и Луната са с по-неблагоприятно влияние върху емоциите и преживяванията при родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Повишава се напрежението в ежедневието при вас. Затруднени са взаимоотношенията с околните, изявите и постигането на целите. За да преодолеете тези неблагоприятни влияние, добре е да сте по-гъвкави и отстъпчиви, по-щедри и толерантни с хората. Не предприемайте рисковани действия. Ако нещо не се получава както сте искали и очаквали, просто изчакайте по-благоприятен ден. Денят се очертава по-пълноценен и позитивен за родените през трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Вие ще постигате желаното по-лесно.

Взаимоотношенията с хората в обкръжението ще са по-хармонични, лесно ще постигате съгласие по важни въпроси.

Добър ден за срещи и разговори с приятели, колеги или роднини; за романтични срещи, творчески занимания, работа с деца, покупко-продажби на техника и луксозни стоки, явяване на изпити или на събеседване за работа. Позицията на Луната в последните градуси на знака Лъв е в близък съвпад с кралската звезда Регул. В световен план това може да има важно отражение в живота на човек с кралско потекло, президент, премиер или друга много известна и уважавана личност от средите на изкуството или спорта. Възможно е да чуем за предстояща сватба или раждане на дете в кралско семейство. По-уязвими държави от влиянието на тази лунна фаза за неблагоприятни събития както на 19 май, така и през следващата седмица до пълното лунно затъмнение на 26 май са САЩ, Австрия, Албания, Гърция, Израел, Индонезия, Испания, Косово, Северна Корея, Украйна и т.н. От 22:12 до 23:59 часа на 19 май Луната е „без курс“, а в 00:00 часа тя преминава в земния знак Дева. Бъдете здрави!