Най-точният хороскоп за 2 август

Астро
06:25 - 02 Август 2021
3826
Най-точният хороскоп за 2 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 2 август Луната все още е в земния Телец, като в интервала от 10:41 до 11:46 часа тя е „без курс“. Преди 10:41 часа обаче е активен все още предизвикателният аспект на Луната с Юпитер във Водолей. Затова до 10:41 часа времето не е благоприятно за разрешаване на юридически въпроси и морално-етични конфликти, за мащабни планове, явяване на изпити и конкурси за работа и т.н. В интервала от часове, когато Луната е „без курс“ е препоръчително да се вършат само рутинните ни ежедневни дейности и довършителна работа по вече започнати задачи.

Тези часове не са благоприятни за взимане на важни решения за бъдещето, за нови начинания, подписване на договори и споразумения, както и за всякакви други важни дела.

Първата половина на деня е по-дисхармонична в емоционално отношение за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада. Предпазвайте се от конфликти, неприятности с властта, от инциденти по непредпазливост и от грешки в работата поради разсеяност. В здравословен план са уязвими нервната система, кръвообращението, щитовидната жлеза и тила за удари. В 11:47 часа Луната навлиза във въздушния знак Близнаци, управляван от планетата на комуникациите, интелекта, техниката, транспорта, търговията и услугите. Тя ще транзитира през този знак до 00:17 часа на 5 август.

През следващите два и половина дни Луната ще повиши желанието ни за общуване и изразяване на мнение, за придобиване на нови знания и информация, за пътувания, за покупка на техника за дома или офиса. През втората половина на деня Луната е в съвпад с Лилит (Черната Луна) и заедно са в предизвикателен аспект с Марс в Дева. В късните часове на деня и през нощта срещу 3 август Луната образува вече хармонични аспекти към Сатурн във Водолей, към Слънце и Меркурий в Лъв. Часовете след 11:47 са най-неблагоприятни за родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада.

Общуването с хората може да е затруднено и да липсва разбирателство по важни въпроси.

Предпазвайте се от интриги, задкулисни действия и клюки по ваш адрес, транспортни и други инциденти, неприятности с документи, хакерски атаки, кражби и измами. Луната в Близнаци ще има по-благоприятно влияние за родените предимно през първа декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Нейният хармоничен аспект към рожденото ви Слънце ще помага контактите ви да са ползотворни, да получавате нужната подкрепа, да се разбирате с хората, да постигате по-лесно целите си и да имате удовлетворяващи резултати в работата и изявите си. Много добър ден за учене, писане, изразяване на мнение, четене на книги, работа с техника и документи, за научни изследвания и технически нововъведения, за пътувания, срещи и забавления с приятели и роднини. Съвпадът на Луната с Лилит и предизвикателният им аспект към Марс в световен план не носи особено спокойствие и добри резултати в сферата на търговията и техниката, международните отношения и преговорите, образованието и транспорта. Звездите създават предпоставка отново за тежки транспортни инциденти, технически аварии, пожари и експлозии, напрежение в обществото като цяло. Бъдете здрави!