Най-точният хороскоп за 2 декември

Астро
06:03 - 02 Декември 2021
2673
Най-точният хороскоп за 2 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 2 декември Луната продължава транзита си през водния знак Скорпион. На този ден продължава да е активен предизвикателния двоен квадрат на Луната към Сатурн във Водолей и към Уран в Телец. Успоредно с това и Слънцето в Стрелец все още е в съвпад с неблагоприятната звезда Антарес от съзведие Скорпион. Денят, най-общо казано, ще бъде изпълнен с обрати, противоречия и стрес за доста хора. В късните часове и през нощта срещу 3 декември Луната съвпада с Марс в Скорпион и заедно са в още един предизвикателен аспект към Юпитер във Водолей. Сатурн е планета на отговорностите и ограниченията, на сигурното и доказаното във времето. Уран е планета на изненадите и обратите, на новото. Марс е планета на борбата, инцидентите, войните. Луната, която има силна връзка с нашите емоции и реакции, в знака Скорпион е във възможно най-неблагоприятната си позиция. Скорпион е знак, управляван от Плутон – планета на трансформацията, началото и края, животът и смъртта. При Скорпиона средни положения няма – той или обича дълбоко и силно, или мрази силно. Преживяванията при много хора ще са силни, реакциите неочаквани и крайни. Затова и денят е един от неблагоприятните, дори опасни в световен план. Повишена е опасността от тежки криминални престъпления, тежки инциденти, катастрофи, природни бедствия, аварии, токови удари, хакерски атаки и т.н. Труден ден за разрешаването на важни държавни въпроси.

Звездите създават предпоставка за сериозни конфликти и скандали, за непредвидени неприятни обрати.

Този ден е най-непредвидим и труден за родените през първа и втора декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от същите две декади. Денят е неблагоприятен и за всички останали хора, които в рождения си хороскоп имат планети в знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, независимо какъв е зодиакалният им знак. Много по-напрегнати ще се чувствате емоционално. Ще сте лесно раздразнителни, склонни да предприемате риск, да действате под напора на емоциите. А днес трябва да сте много по-предпазливи и разумни, да не вършите нищо импулсивно, да не давате воля на гнева си. Денят не е добър за разговори с шефове, за взаимодействие с институции. Може да възникне необходимост да се погрижите за близък по-възрастен роднина. Грижете се за своето и за здравето на семейството. Предпазвайте се от неприятности и инциденти. При достатъчна предпазливост и разумно поведение повечето от тези възможни неприятни и стресови моменти могат да бъдат преодолени. Луната в Скорпион е в хармоничен аспект към Слънцето на родените през първа и втора декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Тези хармонични аспекти смекчават неблагоприятната позиция на Луната в този знак. За вас тя е с по-положително влияние заради добрия аспект. Интуицията ви е силна, а недоверчивостта здравословна. Няма да сте така импулсивни, ще сте по-предпазливи и отстъпчиви в отношенията. Ще успявате да усетите лесно всяка опасност или фалш и съответно ще имате по-добри резултати, по-добри взаимоотношения с хората. Добър ден за медитация, разкриване на тайни и мистерии, за научно-изследователска работа. Бъдете здрави!