Най-точният хороскоп за 2 май

Астро
08:15 - 02 Май 2021
3650
Най-точният хороскоп за 2 май

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

Честито Възкресение Христово, скъпи приятели и почитатели на астрологията! Този светъл християнски празник възкресява вярата, надеждата и любовта.. Луната продължава транзита си през знака Козирог, чийто планетен управител е Сатурн напомняйки, че спасението минава през изпитанието. На този ден тя първо е в хармонични аспекти с „малкия благодетел“ Венера и Меркурий в Телец („големият благодетел“ е Юпитер), както и с Нептун в Риби. Тези положителни аспекти между Луната и планетите до известна степен тушират нейното по-неблагоприятно влияние върху емоционалното ни състояние заради позицията й в Козирог.

Разбира се, не всички ще се чувстваме комфортно и емоционално стабилни в този празничен ден.

Най-добър е денят за родените вече през трета декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Нептун засилва вярата и ни одухотворява. По-сензитивни, интуитивни и състрадателни сме, с повече топлота в сърцата и вяра в доброто, въпреки Луната в Козирог. А Нептун заедно с Венера в Телец ни прави по-романтични и със силно желание за любов, хармония и вътрешен мир. Последният аспект на Луната, преди да излезе от курс, е съвпад с Плутон. За посочените знаци тази сатурново- плутонова енергия ще бъде по-положителна и ще се чувстват като изцелени, с обновена енергия, въпреки голямата дълбочина на чувствата и преживяванията. Плутон не се свързва само с опасности, инциденти и смърт. Както всеки зодиакален знак, всяка планета също има положително влияние, освен негативно в зависимост от аспектите между тях.

Планетите на 2 май са с по-неблагоприятно влияние както в емоционален, така във физически аспект за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Влиянието за вторите четири знака е в по-малка степен неблагоприятно, тъй като аспектът на транзитната Луна в Козирог към вашето рождено Слънце е второстепенен. Но е също дразнещ и създава дискомфорт, налагайки ви да се примирявате и да се приспособявате към чуждите, а не към своите желания и нужди.

Докато за първите четири кардинални знака аспектът е първостепенен (мажорен) и с по-силно влияние.

Затова от вас се изисква да бъдете по-разумни, търпеливи и предпазливи за неприятности, инциденти или неприятни здравословни проявления. Съвпадът на Луната с Плутон действа много мощно върху психиката. Много измежду вас ще са потиснати, самотни, неудовлетворени, капризни или избухливи. Хората с лабилна психика и с психични заболявания са предразположени към психо-емоционални кризи, подсъзнателни страхове, изблици на гняв и агресия. В световен план е повишена опасността от тежки криминални престъпления и убийства, самоубийства, прояви на насилие, атентати, природни катаклизми, екологични замърсявания и други. От 17:38 до 22:31 часа Луната е „без курс“. Избягвайте пътуване на дълъг път през втората половина на деня. Почивайте активно, уединете се и игнорирайте всякакви дразнители. Бъдете здрави! Христос воскресе!