Най-точният хороскоп за 2 май

Астро
06:14 - 02 Май 2022
3730
Най-точният хороскоп за 2 май

На 2 май Луната все още е в знака Телец, като до 13:13 часа тя все още е в предизвикателен аспект със Сатурн във Водолей, но и в хармоничен аспект с Плутон в Козирог. Между 13:13 и 13:46 часа е „без курс“. Днес много хора ще пътуват обратно към дома след празничните почивни дни.

Препоръчително е родените през трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, както и представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от трета декада да пътуват след 13:46 часа. Но ако решите да си тръгнете преди обед, бъдете малко по-внимателни зад волана. Днес контролът също ще бъде повишен от страна на контролните органи и са възможни проблеми с тях, ако шофирате с превишена скорост или нарушите други правила.

През първата половина на деня повечето от вас ще чувстват нервно напрежение, неудовлетвореност и лесна раздразнителност. Стремете се към спокойствие и емоционална сдържаност. Първата половина от деня е най-благоприятна за родените под знаците и най-вече през трета декада на Рак, Дева, Козирог и Риби. Интуицията ви днес е силна, а преживяванията емоционално наситени. Ще реагирате и действате разумно, ще проявявате разбиране и повече търпение в отношенията с хората.

Тази част от деня за вас е много добра за възстановителни процедури и обновление. Дори да възникнат някакви спорове или други стресови ситуации, имате шанс да ги разрешите по-лесно и да няма негативни последици.

В 13:47 часа Луната навлиза във въздушния знак Близнаци, където ще бъде до 02:05 часа на 5 май. Тя ни вдъхновява и изпълва с много идеи, засилва желанието ни за общуване, пътувания, забавления, срещи с приятели или роднини, интелектуални занимания и всякакви други меркуриеви дейности.

През втората половина на деня Луната е в съвпад с Меркурий в Близнаци, а във вечерните часове е в хармоничен аспект и с Венера, която около 19:00 – 19:30 часа преминава в знака Овен. Цялата тази звездна хармония, обаче, ще усетят предимно родените през първа декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей, както и онези Близнаци от първа декада (родените в края на май), чиито рождени Слънце и Меркурий са хармонично аспектирани от други планети в рождения хороскоп.

Ако вашите рождени Слънце и Меркурий в Близнаци са с предизвикателни аспекти от други планети, намиращи се в знаците Дева, Стрелец или Риби, тогава вие и родените през първа декада на Дева, Стрелец и Риби сте по-уязвими през втората половина на деня. Дори и да не сте си правили хороскоп и нямате информация, сами ще усетите в коя от двете групи попадате днес по емоционалното си състояние и психо-климата в обкръжението ви.

Ако сте в добро настроение и се разбирате с лекота с хората, не чувствате силно нервно напрежение, то вие сте част от първата група – на късметлиите. Желанието за общуване, забавление и закачки / флиртове е силно. При Близнаци от първа декада с неблагоприятни аспекти по рождение, както и при другите три подвижни знака Дева, Стрелец и Риби ще се усеща емоционално напрежение и са възможни сериозни спорове / конфликти.

Внимавайте за загуба на документи, ключове, телефони или друга лична информация, за телефонни измами и бъдете особено разумни по пътищата, ако шофирате. Съвпадът на Луната с Меркурий може да повиши опасността от ПТП-та.

Венера в Овен до 28 май включително ще внесе много страст в любовните връзки при родените със Слънце и Венера в знаците Овен, Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но между 20 и 28 май Венера ще образува неблагоприятен аспект с Плутон в Козирог и през тези девет дни освен страст, се засилва опасността от прояви на ревност, конфликти в партньорствата или загуба на пари / ценности за представителите на Овен, Рак, Везни и Козирог, които имат и рождена Венера в същите знаци (особено за трета декада).

Избягвайте флиртове и изневери, ако искате да не се нажежават отношенията ви с постоянния партньор. Не са изключени и скандали около известни публични личности, свързани с финансови злоупотреби или да излязат наяве в обществото пикантни подробности за тайни интимни отношения. Ако работите в партньорство с някого, също бъдете нащрек за конфликти, раздели или загуба на пари.

Периодът за вас не е благоприятен за скъпи покупки и големи капиталовложения, за взимане на заеми и теглене на кредити. Предпазвайте се от финансови измами и кражби / обири. В световен план същият период е неблагоприятен за финансовите пазари, за някои фирми и бизнес, които могат да отчетат сериозен спад на приходи или дори да стигнат до фалити. Бъдете здрави!