Най-точният хороскоп за 2 март

Астро
06:13 - 02 Март 2022
2928
Най-точният хороскоп за 2 март

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 2 март Луната транзитира през водния знак Риби, където ще бъде до 02:52 часа на 4 март. Тя ще повиши през следващите два дни нуждата ни от малко спокойствие и уединение, душевен комфорт и уют. Време е да позабавим малко темпото, да възстановим енергията си и да се подготвим за Луната в Овен от 4 март, която отново ще ни подтикне към борба и импулсивност в действията.

При Луна в Риби сме много по-чувствителни, сензитивни,  състрадателни и грижовни. Предразположени сме към чуждо влияние и емоционалното ни състояние е силно зависимо от настроенията и енергията на хората в обкръжението ни. Отнасяме се с внимание и разбиране към хората, стремим се да помогнем на нуждаещите се с каквото можем. Настроени сме по-романтично и се стараем любимите ни хора да се чувстват добре и обичани. В негативен план Луната в Риби може да повлияе на някои хора да подхождат твърде доверчиво, да нямат реалистичен поглед и мислене в определени ситуации.

В такива случаи могат да станат мишена на измамници или крадци. През целия ден Луната е скрита от Слънцето, т.нар. позиция „Хеката“.

Хеката е древногръцка богиня, известна като „тъмната“ богиня, свързана с нощта, тъмнината и магията. Затова е добре да избягвате места с големи групи хора и да стоите далеч от „лоши очи“ и негативна енергия. Ако сте много чувствителни и податливи на чуждо влияние, сложете на двете си ръце червена гривничка, конец (мартеница). Можете да си сложите също червено колие или шалче.

Днес „тъмните сили“ са доста мощни и е добре да се предпазим. В 19:35 часа е Новолуние на 12 градуса в знака Риби в съвпад с Юпитер, като заедно трите планети образуват хармоничен аспект с Уран в Телец. Силно вярвам, че то ще ни донесе добри новини през следващите дни относно войната между Русия и Украйна. Но тъй като Марс и Плутон са в съвпад до 5 март, а и във Водолей от 6 март нататък Марс не го очакват добри аспекти, затова мисля, че не би се получило по дипломатичен път, а след „падането на нечия глава“ метафорично казано.

Денят е благоприятен за изчистване на организма от токсините, за медитация и молитва, за разкриване на тайни и мистерии, за творческа работа, за водолечение и ароматерапия с благовонни масла, които действат много успокояващо. Този ден е по-неблагоприятен за родените през първа и втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Овен, Лъв, Везни и Водолей от същите две декади.

Предпазвайте се от интриги, кражби, измами, чуждо влияние и алергични прояви.

Препоръчително е да не се пътува по вода, да се ограничи приема на алкохол и мазни храни. Да се избягва употребата на наркотични вещества и силни медикаменти, работа с химически вещества, психическо натоварване. Новолунието в Риби ще има по-неблагоприятно влияние през следващите две седмици върху важни за дела и житейски сфери най-вече за родените през втора декада на Близнаци, Дева, Стрелец и само за онези представители на Риби от втора декада, чието рождено Слънце в личния хороскоп е с предизвикателни аспекти (квадратура или опозиция) от други планети.

Луната в Риби е с по-благоприятно влияние в емоционален и физически аспект за родените през първа декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. И въпреки това енергията ни днес е в своя минимум и е добре да не се натоварваме, особено психически. Това Новолуние ще има и по-положително влияние през следващите две седмици върху важни за вас дела, взаимоотношения и други житейски сфери. Уран ще ви носи подкрепата на приятели и съмишленици, възможност за стартиране на нови начинания. А Юпитер ще ви носи късмет и възможности за постижения и успехи. Бъдете здрави!