Най-точният хороскоп за 2 октомври

Астро
06:26 - 02 Октомври 2021
3149
Най-точният хороскоп за 2 октомври

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 2 октомври Луната продължава транзита си през огнения знак Лъв. Нашите ентусиазъм, топлота и сърдечност ще ни отварят вратите към сърцата на хората. При някои хора в такива дни взискателността и нуждата от специално внимание са завишени. Лъвът е много честолюбив и горд. И когато не получава очакваните любов и похвали, той може да реагира доста гневно. Една от чертите в характера на Лъва (а и на другите представители на огнените знаци) е неговата увереност, която може дори да прерасне в самонадеяност. А тя невинаги се приема добре от околните. И тогава тази самонадеяност, съпроводена с арогантно поведение, повишава опасността от неразбирателство и конфликти в личните отношения. Бъдете щедри и по-скромни в поведението си. Денят не е благоприятен за изясняване на лични взаимоотношения, както и за подобряване на такива. За хората, които се обичат и подкрепят денят е добър за интимни романтични срещи, а също за творчески занимания и с хобита, за партита и купони с приятели, за активен спорт и всякакви игри или забавления. Ако решите, можете да посетите художествена галерия, да заведете децата на цирк или семейството на театър, кино, концерт и т.н. Това ще ви обогати интелектуално и духовно, ще се заредите с положителна енергия от преживяното.

В световен план звездите създават предпоставка за засилване на напрежението и конфликти на международната сцена, протести, технически аварии и повреди, прекъсване на електричеството, нарушения в комуникациите, авиационни инциденти, усилване на вятъра с бури  някои населени места, бедствени ситуации и т.н.

На 2 октомври Луната в Лъв образува предизвикателен аспект с Уран в Телец, а по-късно през деня и с Юпитер във Водолей. Във вечерните часове образува хармоничен аспект с ретроградния Меркурий във Везни. Денят е най-позитивен за родените през втора и трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Тъй като за повечето хора денят е почивен, имате голям избор за това как и къде да прекарате деня си. Луната в Лъв ще ви кара да се чувствате стабилни емоционално, вдъхновени и вдъхновяващи околните. Доброто ви настроение и забавни шеги ще ги заразява. Ще се радвате на взаимна обич и топлота в отношенията. И волно или неволно ще сте в центъра на вниманието. Не е изключено да срещнете стар познат или човек, с когото сте учили някога заедно и да се отдадете на хубави спомени преживени заедно в миналото. Емоционално (Луната) напрегнати (в квадрат с Уран) на този ден ще се чувстват доста измежду представителите на знаците и предимно родените през втора и трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и на Рак, Дева, Козирог и Риби от същите две декади. Каквито и предизвикателства да се появят, стремете се да не прибягвате до крайни реакции и конфликти с околните. Предпазвайте се от травми, транспортни и други инциденти. Предизвикателният аспект между Луната, Уран и Юпитер създава опасност от токови удари, инфарктни състояния, катастрофи, агресивни прояви и насилие. Уран може да предизвика неочаквани обрати и събития с неблагоприятен край. Не е препоръчително да се пътува със самолет, да се шофира с висока скорост, да се нарушават законите. Желателно е да се избягва също работа с електричество и кабели, с режещи машини.  Бъдете разумни и не предприемайте рисковани действия. Бъдете здрави!