Най -точният хороскоп за 2 януари

Астро
06:20 - 02 Януари 2022
2743
Най-точният хороскоп за 2 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 2 януари Луната е в земния знак Козирог, където ще бъде до 00:44 часа на 4 януари. През тези два дни и половина тя ще ни заземи и ще поохлади страстите след празниците. В такива дни сме по-сериозни, практични и трезво мислещи. Емоционално сме по-дистанцирани, но на моменти реакциите на някои хора могат да бъдат по-груби, да чувстват понижен тонус или апатия.

Козирог е знак, управляван от планетата Сатурн, затова често в такива дни сме склонни към депресивни състояния, страхове или просто да липсва настроение. На този ден Луната е в хармоничен аспект първо с Юпитер в Риби, а по-късно и с Уран в Телец. В 20:33 часа българско време е Новолуние на 12 градуса в знака Козирог.

Но преди точния съвпад на двете светила Луната е „скрита“ от Слънцето и е препоръчително да не се натоварваме емоционално и физически, да мислим по-позитивно.

Денят е много добър за посещение на църкви и манастири, за срещи и празненства с роднини, разходка на чист въздух и излети в планината, за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от мазнините и натрупаните токсини в празничните дни, за оздравителни и възстановителни процедури. След празничната еуфория при Луна в Стрелец, сега при Луна в Козирог се връщаме към реалността.

По-дискомфортно ще се чувстват на този ден от транзита на Луната в Козирог и от самото Новолуние родените през първа и втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от същите две декади. Някои ще са по-тъжни и начумерени без особена причина.

Други ще са раздразнителни или твърде дистанцирани емоционално. Не позволявайте да ви завладяват някакви страхове и „черни“ мисли (не, че няма защо) за бъдещето. Препоръчително е да се внимава при походи в планините, повишена е опасността от травми и инциденти там. Ако не можете да си подсигурите по-весела компания и позитивно настроени хора, по-добре се усамотете и се занимавайте с приятни за вас неща или почивайте, за да възстановите енергията си. Луната и Новолунието в Козирог са с по-положително влияние във физически и емоционален план за родените през първа и втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Колкото и да сме дистанцирани или сериозни при Луна в Козирог, все пак нейната енергия (а и на Слънцето в Козирог) на вас те ще оказват много по-позитивно влияние. Все пак Козирог е знак на традициите, на възрастните хора, на стабилността. Ще се почувстваме много добре и силно свързани с българските традиции (България е под управлението на знака Козирог). Обърнете повече внимание на своите родители и баби/дядовци, отдайте им нужното внимание, почит и благодарност. Посетете манастир или църква, ще почувствате единение с божията мъдрост и любов.

А ако решите да се разходите в планината, чистият въздух и добрата енергия на гората ще ви заредят със свежа енергия и ще ви се отрази много положително. Бъдете здрави!