Най -точният хороскоп за 2 юни

Астро
06:30 - 02 Юни 2022
3764
Най-точният хороскоп за 2 юни

На 2 юни Луната продължава транзита си през водния знак Рак. Емоциите ни и днес ще са наситени, но Луната образува на този ден само един, хармоничен, мажорен (главен) аспект с Уран в Телец.

От една страна Луната в Рак насочва съзнанието ни към миналото, за да си спомним историята и почетем паметта на Ботев, на всички загинали за свободата и независимостта на България. От друга страна Уран ни въодушевява, изпълва ни с интересни нови идеи, настройва ни приятелски към хората. Въпреки това Луната в Рак ни прави по-мнителни и предпазливи.

Но ако не се прекалява с мнителността, в малка доза дори е полезна, защото не сме така доверчиви. Този ден също е много добър за всякакви решения и действия, свързани със стабилността на народа и родината ни, с енергетиката, науката, технологиите и други важни държавни въпроси. И днес ще подхождаме и реагираме по-емоционално. Ще сме по-загрижени за благото на хората, по-състрадателни, склонни да ги изслушваме и да си помагаме.

От днес Меркурий в Телец вече е стационарен и се подготвя да тръгне в директен ход на 5 юни.

Тези стационарни фази преди и след ретроградно движение на планета понякога са по-трудни за овладяване дори от ретроградната. В световен план може да има по-чести технически аварии, инциденти във вода, екологични замърсявания, трудна комуникация и проблеми с транспорта. А дори и след като тръгне директен Меркурий той е в дисхармоничен аспект със Сатурн във Водолей до 13 юни включително. Така че неговото неблагоприятно влияние върху времето и всички останали меркуриеви въпроси ще продължи до тогава.

В личен план Луната в Рак ще оказва по-благотворно влияние на 2 юни за родените вече през втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби. Много по-лесно ще усвоявате всякаква информация, ще общувате и постигате разбирателство с хората. Положителната звездна хармония и силната ви интуиция ще ви предпазват от неприятни преживявания и трудни ситуации.

Много добър ден за семейни срещи и разговори, за почистване и подреждане на дома, размисли, медитация, творчески занимания, интимни срещи, грижа за децата и близките. Приятната загадъчност от Луната в Рак и блясъка в очите ви от Уран ще ви правят много привлекателни за хората. Ще се почувствате особено приятно от една вана с ароматни масла, ако отидете да поплувате в басейн или си организирате среща със стари приятели, с които да си спомните минали хубави моменти и преживявания.

Въпреки, че днес Луната не образува предизвикателни аспекти с останалите планети, тя е в такъв аспект към Слънцето на родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей.

При такива аспекти на Луната към Слънцето енергията е доста променлива, а емоциите нестабилни. Възможни са емоционални изблици, сълзи (дори и без особена причина), поява на страхове, неудовлетвореност, главоболие, конфликти с околните. Уязвим е стомахът, затова не прекалявайте с пържените и мазни храни. Бъдете здрави!