Най -точният хороскоп за 20 декември

Астро
06:24 - 20 Декември 2021
2469
Най -точният хороскоп за 20 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

Луната на 20 декември продължава транзита си през кардиналния воден знак Рак. В този знак тя е в най-силната си позиция, тъй като Луната е управителка на Рак. В такива дни интуицията ни е много силна, въображението нараства. Сънят може да е по-неспокоен, да имаме по-ярки сънища. Много по-чувствителни сме и реагираме по-емоционално. Настроението ни е променливо и зависи от психо климата в заобикалящата ни среда. Стремим се към сигурност и финансова стабилност. Семейството, домът и децата ни са приоритет. Появяваме голяма загриженост към нуждите на хората и най-вече на близките си. Луната в Рак ни настройва меланхолично, мечтателно и не сме особено инициативни. Имаме нужда от повече спокойствие и романтика. В първия работен ден на тази седмица Луната в сутрешните часове все още е в предизвикателен аспект към Меркурий, които засилват напрежението у много хора. Склонни сме да реагираме и взимаме решенията си по-емоционално, а преценките ни да са субективни. Важно условие, за да не допускаме сериозни грешки, е да не прибързваме със заключенията и в действията, да бъдем малко по-търпеливи и постоянни. Честата смяна на настроенията крият също риск да променяме мисленето и решенията, което може да доведе до объркване и грешки. Хармоничният аспект на Луната с Уран в Телец ще ни вдъхновява и ентусиазира повече. Ще се появяват неочаквани нови, блестящи идеи у хората с по-прогресивно мислене. Ще има съответно и възможност да бъдат разрешени някои по-важни и спешни въпроси, свързани със социалната политика, националната сигурност, финансови и енергийни въпроси, както и всякакви други по-спешни дела касаещи за бъдещето на сигурността на населението и в държавата.

20 декември е много по-ползотворен и ефективен ден за родените през втора декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Меркурий в Козирог ще има положително влияние за вас върху мисленето и в общуването ви с хората. Много по-стабилни ще бъдете във физически и емоционален аспект. Добрата ви интуиция, предпазливост и чувствителност ще ви водят в правилната посока. Ще подхождате с много разбиране и емпатия. Много добър ден за работа с документи и информация, за разкриване на тайни и мистерии, за научно-изследователска работа, творчески дейности, уреждане на семейни дела, разговори с роднини и планиране на всякакви лични или семейни мероприятия, за медитация, йога, работа с психолог и т.н. Дисхармоничният аспект на Луната с Меркурий ще внасят известно напрежение в ежедневието на родените през втора декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Ще вършите всичко по-припряно, поради засиленото емоционално напрежение при повечето от вас. Тези аспекти създават предпоставка за мнителност и честа промяна в настроението, по-емоционални изблици и спорове, прибързани преценки и действия. Стремете се към баланс, търпение и изслушвайте събеседника си, преди да реагирате остро. Работете по-внимателно с информация и документация. Повишена е и опасността от транспортни инциденти, проблеми с офис или битова техника, повреди в автомобила (маркучи, водна помпа, ремък, светлини, спирачки и др.). За вас денят не е добър за преговори, подписване на договори, изясняване на отношения, пътуване на дълъг път. В световен план са възможни инциденти с плавателни съдове, с млади хора / ученици, в търговски центрове или училища; технически аварии, екологични замърсявания, семейни драми, политически скандали и т.н. В здравословен план са уязвими храносмилателната система и психиката. Препоръчително е да не се прекалява с алкохола, да се намали употребата на мазнини и месни продукти. Добре е да се консумират риба и рибни деликатеси, плодове и зеленчуци, пълнозърнест хляб. Бъдете здрави!