Най-точният хороскоп за 20 май

Астро
06:15 - 20 Май 2022
2212
Най-точният хороскоп за 20 май

На 20 май Луната все още е в знака Козирог. В сутрешните часове тя е в съвпад с Плутон, планетата на трансформацията. Заедно те образуват хармоничен аспект със Слънцето в Телец, което от 21 май навлиза във въздушните Близнаци. От 14:59 до 15:53 часа българско време Луната е „без курс“. Луната и Плутон засилват амбициите, а преживяванията могат да бъдат много интензивни и дълбоки, а това да провокира и желание у някои хора да преминават всякакви граници в поведението си.

При едни ще се прояви като подсъзнателен страх и емоционални кризи, а други ще прибягват до манипулации с цел доминиране над другите. В публичното пространство на дневен ред ще бъдат всякакви кризисни въпроси в държавата. Възможно е да се стигне до сериозни конфликти и смяна на хора от управлението. В световен план е повишена опасността от тежки криминални престъпления, инциденти, протести и прояви на насилие. Обикновено предпазливия и сдържан емоционално Козирог днес може да ни подтикне към крайности в поведението. Нужно е да полагаме усилия, за да избегнем тежки конфликти и неприятни обрати в ежедневието си.

Това важи най-силно за родените през трета декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от трета декада. Предизвикателства могат да „дебнат“ от различни посоки. Стремете се да не предприемате рискове и бъдете по-предпазливи както в действията си, така и в отношенията с хората. Хармоничният аспект на Луната и Плутон в Козирог със Слънцето в Телец имат много по-благоприятно влияние днес за родените през трета декада на Телец, Дева, Скорпион и Риби.

Днес е ден за обновление и високи постижения за вас. Добър ден за възстановителни и оздравителни процедури.

В интервала от 14:59 до 15:53 часа, когато Луната е „без курс“ не се препоръчват нови начинания, взимане на важни решения, подписване на договори и други важни дела. Тези часове са подходящи само за довършването на вече започнати задачи и за ежедневни рутинни дейности. В 15:54 часа Луната преминава във въздушния знак Водолей - доста противоречив знак, тъй като хем е въздушен, хем е неподвижен. Той повишава желанието ни за независимост, свобода на действие, за общуване и работа в екип.

И като неподвижен знак някои хора ще са по-неотстъпчиви, което може да затрудни разбирателството в екипа. Добрата новина е, че Луната във Водолей днес е в хармоничен аспект с ретроградния Меркурий в Близнаци след 15:54 часа. Те дават възможност за намирането на решения и коригиране на някои минали грешки, за проява на повече разбиране в отношенията при родените под знаците и най-вече през първа декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Ако сте имали конфликт с близък човек, сега е момента да се извините и да поправите отношенията си с него. Добро време за обучение, писане, научно-изследователска работа и нововъведения, ревизии, корекции по документи, довършване на писмени работи, работа в екип, пътувания, срещи и забавления със стари приятели или колеги.

Луната днес не образува предизвикателни неблагоприятни аспекти с останалите планети, но тя е в дисхармоничен аспект към Слънцето на родените предимно през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей.

В по-малка степен влиянието й е неблагоприятно в емоционално отношение и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от първа декада. При Луна във Водолей се чувстваме по-вдъхновени, ентусиазирани и с желание за общуване. Склонни сме да се държим приятелски с хората. Но повишава и вътрешното напрежение при предизвикателни аспекти.

Хората са склонни към избухливост и неочаквани реакции, а също и към поемане на риск. Бъдете по-разумни, по-търпеливи и сдържани в общуването си с хората. Предпазвайте се от сериозни конфликти, неприятни обрати и травми / инциденти. Избягвайте стрес по възможност и работа с ток, шофирайте по-внимателно – петък е и много хора пътуват. Бъдете здрави!