Най - точният хороскоп за 20 януари

Астро
06:40 - 20 Януари 2022
3162
Най - точният хороскоп за 20 януари

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 20 януари Луната отново е в знака Лъв. В сутрешните часове тя е в хармоничен аспект с Марс в Стрелец, а от 10:15 до 16:02 часа българско време тя е „без курс“. Препоръчително е да се свършат по-важните задачи пред 10:15 часа, а след това до 16:02 часа да се довършват и приключват вече започнати действия.

Този интервал от часове е благоприятен само за рутинни и довършителни дейности. Това време обаче не е благоприятно за нови дейности и проекти, взимане на важни решения, подписване на договори и всякакви други важни неща, които очакваме да имат успех и развитие в бъдещето. Този ден е по-ефективен и обещаващ, особено до 10:14 часа, за родените през трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Денят ще бъде успешен и за някои от представителите на трета декада Лъв – за тези, чието Слънце е благоприятно аспектирано в личния хороскоп, т.е. няма предизвикателни аспекти от други планети към него по рождение.

Сутрешните часове са много подходящи за спортуване, поемане на инициативи, за всякакви други дейности изискващи издръжливост и бързина на действие.

Луната в Лъв е много сърдечна по принцип и хората под силното нейно влияние са готови винаги да помогнат и защитят онези, които обичат. Тя ни вдъхновява и зарежда със мощна творческа енергия, но в негативен план засилва желанието за налагане на мнението.

Много често може да се сблъскате с хора, които в желанието да постигнат на всяка цена целта си, активират цялата си воля и артистичност и така убедително „изиграват сцената на живота си“, че човек да им повярва безрезервно. Хора със силен акцент на знака Лъв в хороскопа си (Слънце, Луна, Марс, Асцендент) са самоуверени и считат, че могат всичко и винаги са прави. Разбира се, винаги има изключения, но ако погледнем в исторически план всички големи лидери имат такъв акцент в личния си хороскоп на знака Лъв.

Този ден е по-неефективен за родените през трета декада на знаците Телец, Лъв (за тези, които имат неблагоприятно аспектирано Слънце по рождение), Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада. Луната „без курс“ внася мисловно и емоционално объркване, склонност към грешки и забравяне.

Бъдете по-внимателни в работата си, за да не допускате сериозни грешки, особено ако от тях може да възникне инцидент. Вършете само добре познати за вас дейности, за които не се налага сериозна концентрация. Предпазвайте се от травми, изгаряния, силни емоционални преживявания. Днес също е уязвимо сърцето, а в световен план е повишена опасността от пожари и взривове, агресивни прояви и други. В 16:02 часа Луната преминава в земния знак Дева, където ще бъде до 00:02 часа на 23 януари.

При тази Луна започваме да мислим по-рационално и да работим усърдно. Започваме да се вглеждаме детайлно, да забелязваме подробностите, които досега са ни убягвали. Много по-практични, трудолюбиви и изпълнителни сме. Но Луната в Дева ще засили желанието при някои хора за критика.

Девата е много организирана и подредена, а в желанието й всичко „да бъде в ред“ става досадна за околните, които си живеят добре в своя собствен хаос. Във вечерните часове Луната в Дева е в неблагоприятен аспект с Юпитер в Риби и някои измежду родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и измежду Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада ще реагират и действат много по-емоционално от обикновено.

Аспектът Луна / Юпитер прави хората хипер емоционални, склонни към предприемане на рискове и прекаляване, към арогантно и надменно поведение. Тази проява може да бъде както от ваша страна, така и на друг човек от обкръжението ви към вас. Препоръчително е да не се прекалява с алкохола и храната, да не се предприемат опасни и рисковани действия, да се избягва пътуване на дълъг път в след 16:02 часа.

Бъдете умерени в поведението си и в общуването с околните, за да не ескалира напрежението и всичко да излезе от контрол. В световен план съществува опасност от транспортни инциденти, включително и влакови. Бъдете здрави!