Най-точният хороскоп за 21 март

Актуални новини
08:14 - 21 Март 2021
2724
Най-точният хороскоп за 21 март

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната. 

На 21 март Луната отново е в знака Близнаци, като в ранните часове на деня все още е активен предизвикателният й аспект с Нептун в Риби, а образува такъв вече и с Венера в Риби. В интервала между 14:04 и 14:17 часа Луната е „без курс“. Ако ви предстои пътуване, наспете се добре и избягвайте ранно шофиране, поради възможността от разсеяност и обърквания. А в някои райони на страната може да има и мъгли, което да затрудни видимостта и да създаде опасност от инциденти. Валежи от дъжд и от сняг в планините също не са изключени, поради което може да има заледявания по пътищата. В личен план часовете до 14:17 часа са по-неблагоприятни за родените през трета декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за Телец, Рак, Скорпион и Козирог от трета декада.

Луната се свързва с чувствата, реакциите и нуждите ни, а Венера – с любовта, ценностите, парите и нашата собственост; с нещата, които харесваме и с хората, които обичаме и харесваме.

Бъдете по-внимателни към любимите си хора, по-постоянни в чувствата и желанията. Не давайте поводи за ревност или разочарование от тяхна страна. Стремете се към баланс в емоциите и изказванията си. Луната в Близнаци е с по-положително влияние в емоционално отношение за родените предимно през втора декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. За вас часовете до 14:17 са най-ползотворни и обещаващи психо-емоционална хармония и добра физическа кондиция. На този ден Марс в знака Близнаци съвпада със звездата Алдебаран от съзвездие Телец. Тази звезда е известна в астрологията като неблагоприятно влияеща, а съвпадът на Марс с нея и квадратурата му с Меркурий повишава опасността в световен план (особено в САЩ) от сериозни инциденти, катастрофи и прояви на насилие.

В 14:18 часа Луната преминава във водния чувствителен и емоционален Рак, където ще бъде до 23:56 часа на 23 март. Когато Луната е в този знак ни вълнуват предимно семейството, домът, родителите и всякакви семейни въпроси. Много по-емоционални и раними сме, лесно се обиждаме. Настроението ни е променливо и зависещо много от психоклимата в обкръжението ни.

Нуждаем се от топлота, семеен уют, спокойствие и сигурност.

Даваме всичко от себе си за своите любими и близки хора. Много по-грижовни сме към тях, състрадателни към хората и интуитивно усещаме техните настроения и желания. Тази част от деня е подходяща за почистване и подреждане на дома, за занимания и игри с децата, за медитация и водни процедури. В 16:40 часа Луната е във фаза Първа четвърт, като дневното и нощно светила образуват дисхармоничен аспект квадратура (ъгъл от 90 градуса) помежду си заедно с Венера, която на този ден също сменява знака си – от Риби преминава в Овен. Часовете след 14:18 са по-неблагоприятни за родените през първа декада на Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей от първа декада. Може да чувствате по-силно нервно напрежение, усещане за липсата на разбиране или обич от близки хора. Не приемайте всичко твърде лично. Ще ви се отрази добре, ако се уедините някъде и се занимавате с нещо приятно за вас. За родените под знаците и най-вече през първа декада на знаците Телец, Дева, Скорпион и Риби тези часове са по-спокойни и създават предпоставка за хармония в отношенията, за приятни роднински и приятелски срещи и разговори, но с хора със сходно мислене и емоционалност на вашата. Благоприятен ден за желаещите да проведат лунната диета за изчистване на организма от токсините и намаляване на теглото. Бъдете здрави!