Най- точният хороскоп за 21 септември

Астро
06:26 - 21 Септември 2021
3302
Най- точният хороскоп за 21 септември

На 21 септември в 02:54 часа е Пълнолуние в знака Риби, като двете светила на 28-29 градуса са съответно в знаците Дева и Риби. От 02:55 до 06:13 часа Луната е „без курс“, а в 06:14 часа тя преминава в огнения знак Овен, където ще бъде до 15:38 часа на 23 септември. По-специфичното на това Пълнолуние е, че то образува хармонични аспекти с Плутон, а Луната в Риби е в съвпад с Нептун. По време на Пълнолуние енергията ни е в своя максимум, както и емоциите ни. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от натрупаните токсини и за понижаване на теглото. Но тя трябва да е съобразена със здравословното ни състояние. Денят не е благоприятен за оперативни интервенции, поради опасността от кръвоизливи, инфекции и неблагоприятен изход от операциите. Възстановителният период е по-бавен и труден. Пълнолунието в Риби е белег за положително развитие на делата и за повече успехи през следващите две седмици при родените през трета декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог.

Стресови ситуации и някакви предизвикателства могат да възникнат през следващите две седмици при родените през трета декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и при Овен, Лъв, Везни и Водолей от трета декада.

В кои сфери точно ще са проявленията за добро или лошо, зависи от това в кой рожден дом в личния хороскоп попадат Слънцето и Луната. Време е за довършване и приключване на започнати проекти и дейности. Дева и Риби са кармични знаци, а освен това са и в последните градуси на знаците, които са известни като критични. Настъпва време за приключване на дадени кармични уроци и взаимоотношения, да пречистим своите емоции и мисли (Риби), както и своето тяло (Дева). Тези знаци са свързани със служенето и грижата към хората. Девата е подредена, мисли логично, а Рибите са силно емоционални и хаотични, често объркани и заблудени. Нужно е да се намери балансът между двата знака и да се стремим да проявяваме предимно техните положителни качества – систематичност, трудолюбие, чисти мисли, ред, дисциплина, изпълнителност и постоянство (Дева), както и състрадателност, общочовешка чиста любов, емпатия, вяра и интуиция (Риби). 

Тъй като Луната навлиза в знака Овен в 06:14 часа, то денят е наситен с много ярки и огнени емоции – планетата Марс управлява знака Овен. Когато Луната преминава през Овен малко или много започваме да действаме като него. Много по-смели, инициативни и енергични сме. Погледът ни се привлича предимно от интересни и вълнуващи хора и неща. Склонни сме да действаме прибързано и импулсивно, рутината ни уморява и отблъсква. Всичко, което не ни е интересно или не се случва по най-бързия начин, сме готови да го зарежем и да не го довършим. Овенът е бърз, ентусиазиран и много енергичен знак, затова и такива дни са подходящи за дейности с бърз ефект и планиране на цели в краткосрочен план. На 21 септември Луната в Овен образува предизвикателен аспект опозиция към Марс във Везни, а във вечерните часове – хармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Опозицията Луна / Марс е с по-неблагоприятно влияние на този ден за родените предимно през първа декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от първа декада. Някои от вас ще изразяват много мощно своите чувства и желания, като в някои случаи могат да реагират и доста бурно или агресивно. Препоръчително е да бъдете по-разумни и предпазливи в действията си, да не рискувате и да внимавате за неприятности или инциденти. Луната в Овен е с по-позитивно влияние на този ден за родените под знаците и най-вече през първа декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Вие имате шанс за повече успехи и постижения, за разбирателство с околните, които ще ви следват и приемат за лидери. В световен план е повишена опасността от пожари, взривове, по-тежки инциденти, природни катаклизми, протести, прояви на насилие. В здравословен план са уязвими главата, мозъчната дейност, мускулатурата, горната челюст и зъби, очите и носът. Бъдете здрави!