Най-точният хороскоп за 22 май

Астро
06:30 - 22 Май 2022
2298
Най-точният хороскоп за 22 май

На 22 май Луната отново е в знака Водолей. И днес ураново оцветената Луна провокира у нас силно желание за разчупване на стари модели и нестандартен подход. От една страна тя ни поддържа жизнерадостни, с новаторско мислене и нестандартен подход към проблемите. Засилва желанието и интереса ни към всичко ново и интересно. Но от друга страна засилва и бунтарството в нас. Склонни сме към крайности в поведението.

Днес Луната съвпада с планетата на ограниченията и трудностите Сатурн във Водолей. В хармоничен аспект е с Венера в Овен и преди да излезе от курс образува хармонични аспекти с Нептун и Марс в Риби. От 14:59 до 15:53 часа българско време е „без курс“ и се подготвя за смяна на знака. Съвпадът на Луната със Сатурн има неблагоприятно влияние в емоционален план, а днес предимно при родените през трета декада на Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и при Рак, Дева, Козирог и Риби от трета декада.

Може да се появят или засилят страховете, да се чувстват някои хора потиснати, без енергия, меланхолични и неудовлетворени от живота или от близки хора. Възможни са също здравословни проявления при болни и възрастни хора, като по-уязвими са хората с психични, неврологични и сърдечно-съдови заболявания.

Спазвайте всякакви ограничения и закони, за да избегнете неприятности с властта – контролът ще бъде засилен. Най-силно е действието на този съвпад до около обяд.

В световен план съществува отново опасност от транспортни инциденти, технически аварии, токови удари, инциденти на строителни обекти или в планина и т.н. Часовете до 14:59 часа са много позитивни и обещаващи вълнуващи срещи и преживявания за родените под знаците и предимно през трета декада на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец. Освен че сте много ентусиазирани и вдъхновени, болшинството от вас са настроени и на романтична вълна. Ще се радвате на много топлота в отношенията и шеметни емоции.

В часовете между 14:59 и 15:53 бъдете по-внимателни, тъй като концентрацията ни е понижена при Луна „без курс“. В 15:54 часа Луната преминава във водния емоционален знак Риби (до 18:49 часа на 22 май) и веднага активира предизвикателен аспект квадратура с ретроградния Меркурий, а в 21:43 часа Луната е във фаза Последна четвърт – Слънцето и Луната са на 1-2 градуса съответно в Близнаци и Риби. Луната в Риби ни прави по-разсеяни, меланхолични, емоционални и много чувствителни. Повишава интуицията, но и илюзорният начин на мислене. Нуждаем се от емоционален комфорт, спокойствие и разбирателство.

А когато те липсват, Луната в Риби подтиква някои хора да посягат към алкохола и наркотиците, търсейки успокоение и забрава. Това, обаче, днес е абсолютно противопоказно, особено за родените под знаците и най-вече през първа декада, с Асцендент и с т.нар. „зловредни“ планети (Марс, Сатурн, Уран или Плутон) в първите 5-10 градуса на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби. Следобедните и вечерни часове на неделния ден изискват от вас изключително внимание най-вече при шофиране, дори и друг да е зад волана. Меркурий, както вече неведнъж съм споменавала, представя и младите хора. Затова младите шофьори не трябва да предприемат опасни маневри по пътищата, състезания с автомобили и други рисковани действия.

При Луна в Риби преценките са по-неправилни и объркани. Податливи сме и на чуждо влияние.

Препоръчително е, ако ще пътувате в неделния ден, приберете се до 14:59 часа. В по-малка степен същите следобедни и вечерни часове са неблагоприятни и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от първа декада. Луната в Риби ще се отрази по-позитивно на родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог, тъй като е хармонично разположена към вашето рождено Слънце. Ще се чувствате одухотворени, романтично настроени и състрадателни към хората. Вашето загадъчно и спокойно излъчване ще привлича вниманието на противоположния пол.

Ще получавате съответно и топло отношение и любов, ще се разбирате лесно с хората. Интуитивно ще усещате техните желания и нужди. Ще се стремите да удовлетворите техните нужди, да им подсигурите комфорт. А за романтичните Риби това е най-ценната награда – щастието в очите на любимите хора. Денят е подходящ за провеждане на лунната диета за изчистване на организма от токсините. Бъдете здрави!