Най-точният хороскоп за 23 август

Астро
06:33 - 23 Август 2021
4902
Най-точният хороскоп за 23 август

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

В първия работен ден на новата седмица, 23 август, Луната е във водния знак Риби, където ще бъде до 21:57 на 24 август. През тези два дни са повишени интуицията и вярата ни, много по-чувствителни и емоционални сме. Не сме особено инициативни. Но сме по-грижовни и състрадателни, готови сме да помогнем на всеки. Нуждаем се от спокойствие и уединение, от емоционален комфорт и романтика. Богатото ни въображение ни настройва творчески, склонни сме да мечтаем повече.

При тази позиция на Луната е препоръчително да се предпазваме от чуждо влияние при взимане на решения, от илюзорно мислене и нереалистични мечти, от измами и кражби, от интриги и нечии задкулисни действия, от инфекции и интоксикации.

Някои хора ще чувстват меланхолия, апатия или сънливост. Мисленето може да е хаотично и да сме по-разсеяни, затова дните не са особено добри за взимане на важни решения или действия. Добре е да не се прекалява с алкохола и да се избягва употребата на силни медикаменти или наркотични вещества. Работете внимателно с химикали и силни препарати. В световен план е повишена опасността от инциденти във вода, екологични замърсявания, наводнения, удавяния, самоубийства, тайни задкулисни действия и т.н. Първите два дни на седмицата са благоприятни за творчески дейности, разкриване на тайни и мистерии, за духовни занимания, водни процедури и ароматерапия.

В личен план 23 август е неблагоприятен ден за родените през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и за представителите на Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада. Луната съвпада с Нептун в Риби и заедно образуват предизвикателен аспект с Меркурий и Марс в Дева. Тези звездни аспекти повишават чувствителността и емоционалното напрежение, а повишават опасността и от различни неприятни ситуации и инциденти – конфликти, разочарования в партньорските отношения и любовните връзки, предателство, интриги, кражби, измами, интоксикации, инфекции, алергични реакции и т.н. Бъдете особено внимателни за хранителни отравяния, при къпане в морето и в други водоеми, при шофиране и работа с документация. Избягвайте пътуване по вода, употреба на алкохол и опиати.

Марс в Дева създава опасност за остри чревни инфекции и отравяния, а заедно с Меркурий правят по-уязвими деца и ученици.

В световен план има опасност от газови и други експлозии, инциденти с плавателни съдове, етническо / религиозно напрежение, екологични катастрофи, транспортни инциденти поради употреба на алкохол / наркотици или заспиване зад волана. Денят не е добър за поставянето на ваксини и упойки. Но ако помогнете на поне един човек в нужда, бъдете сигурни, че звездите ще ви възнаградят. Съвпадът на Луната с Нептун и хармоничният им аспект към Уран в Телец ще оказват много по-благоприятно влияние при родените под знаците и предимно през втора декада на Телец, Рак Скорпион и Козирог. Изпълнени сте с вдъхновение и вяра, с любов и състрадание, силно чувствителни и емоционални. Настроени сте романтично и творчески, с много по-големи възможности за постигане на успехи и лично удовлетворение. Много добър ден за работещите в сферата на изкуството, медицината, психологията, тайните служби. На този ден е препоръчително да избягваме шумните тълпи и хора, които ни натоварват емоционално. Не позволявайте да ви използват и влияят. Не всеки заслужава вашата саможертва. Бъдете здрави!