Най -точният хороскоп за 23 декември

Астро
06:46 - 23 Декември 2021
2585
Най-точният хороскоп за 23 декември

На 23 декември Луната продължава транзита си през знака Лъв и съответно влиянието й върху преживяванията и нуждите ни.

Лъвът е горд и честолюбив. Нуждае се от внимание, признание и обич. Когато получава това от хората, той е най-топлият, усмихнат и щедър човек. А когато не получава обич и внимание може да бъде голям деспот и да реагира много ожесточено като типичния животински представител – с „рев“. В такива дни е добре да се използва цялата творческа енергия, която ни предоставя артистичната Луна в Лъв. Да облечем някаква свежа дреха в оранжев цвят или пък аксесоар. Да сложим златно бижу или в златист цвят, за да изпъкнем и да подобрят настроението ни. Защита и късмет ще ни носят днес бижута с камъни като цитрин, жълт яспис или карнеол. На този ден Луната в Лъв едва в късните часове на деня образува точен аспект, предизвикателен, към Юпитер във Водолей. Но въпреки това той ще се усеща през деня, а влиянието му ще продължи до сутрешните часове на 24 декември. Юпитер е планета на растежа и късмета, но когато Луната е в такъв аспект към нея може да ни ентусиазира твърде много, да реагираме твърде емоционално и да рискуваме без да мислим за последствията, защото желанията и амбициите стават много силни – Юпитер има функция да „увеличава“ всичко. Създава предпоставка за прекаляване и преувеличаване. В здравословен план са уязвими сърдечно-съдовата система и мозъка – Слънцето и Лъвът управляват сърцето, кръвообращението, мозъчната кора.

Луната в Лъв има по-положително влияние върху възприятията и емоциите на този ден за родените през втора и трета декада на знаците Овен, Близнаци, Везни и Стрелец.

Настроението, интуицията и въображението ви са повишени. Имате добри идеи, настроени сте позитивно към хората. Юпитер във Водолей ви ентусиазира и вдъхновява, а добрите аспекти на Луната и Юпитер към вашето рождено Слънце ще допринасят за реализирането на целите и идеите с подкрепата на заобикалящите ви хора по най-лесния и добър начин. Много подходящ ден за покупка на подаръци и луксозни стоки, за занимания с деца и обществена работа за по-добър живот на децата, за спорт и състезания, творчески дейности, романтични срещи, бизнес преговори и разговори с висшестоящи лица. Не така стоят нещата, обаче, за родените през втора и трета декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и за представителите на Рак, Дева, Козирог и Риби от същите две декади. Луната в Лъв е в дисхармоничен аспект към рожденото ви Слънце, а това съответно се отразява на чувствата ви, реакциите, възприятията и решенията ви. Склонни сте към необмислени постъпки, риск, прекаляване с храна, напитки или в действията. Желанията ви са по-силни, съответно и очакванията към хората. Някои от вас няма да са готови на отстъпки и компромиси. Всичко това ще създаде дисбаланс в отношенията с хората и не са изключени конфликти. Ако проявявате повече търпение, толерантност, щедрост и снизхождение нищо от описаното по-горе като възможно негативно проявление няма да се случи. Избягвайте пътуване на дълъг път, особено с влак. Шофирайте със съобразена скорост и спазвайте законите / правилата за паркиране. Не са препоръчителни спекулативни незаконни действия. Ограничете приема на алкохол и не прекалявайте в нищо. Бъдете здрави!