Най-точният хороскоп за 23 май

Астро
06:32 - 23 Май 2022
2371
Най-точният хороскоп за 23 май

На 23 май Луната продължава транзита си през водния знак Риби. Този нептунов знак повишава нашата чувствителност и емоционалност. На по-високо еволюиралите личности тя оказва позитивно влияние и стремеж към духовни търсения. Такива хора се стремят да помагат на болните и социални хора, да вършат добрини за обществото и да му служат.

Докато на по-ниско еволюционно ниво Луната в Риби влияе деструктивно. Такива хора са склонни да лъжат, да създават интриги, да действат задкулисно, да крадат и да вършат всякакви други нелицеприятни неща. По кой път ще върви всеки, това е въпрос на личен избор, съзнание, интелект и социална среда. Денят е подходящ за духовни практики, творчески дейности, разкриване на тайни и мистерии, работа с психолог, подпомагане на хора в нужда.

Неблагоприятен е за психично натоварване, употреба на алкохол и наркотични вещества, работа с химически вещества, поставяне на ваксини и упойки.

Повишен е рискът от инфекции, интоксикации, алергични прояви. Засилен е интересът към всичко тайно и невидимо за очите. Днес Луната е в хармоничен аспект с Уран в Телец, които ни правят много сензитивни и адаптивни. Силен ден за науката и изкуството, за разследващите органи и за лечителите. Днес ретроградният Меркурий отново се завръща в земния знак Телец и активира повторно дисхармоничния си аспект със Сатурн във Водолей. И отново ще създава напрежение в обществото, трудности в общуването с и между институции.

Може да възникне и сериозно затруднение и ограничения в сферата на енергетиката, между политическите партии, както и с доставките на зърнени култури.

23 май е най-ползотворен и емоционално по-позитивен за родените вече през втора декада на знаците Телец, Рак, Скорпион и Козирог. Силната ви емпатия ви прави търсени от приятели и познати за съвет и подкрепа. Чувствате се стабилни физически и емоционално, подкрепяни и обичани от хората. Въображението ви е богато, вярата ви е силна, а идеите ви са вдъхновяващи и насочени към благото на хората.

Ще се радвате на успешни изяви, на вълнуващи срещи и преживявания, на ефективни контакти в работата и на любовта на любимите ви хора. Много добър ден за групови дейности, молитви, медитация, срещи и разговори с приятели или съмишленици, романтични срещи, водолечение, ароматерапия и т.н.

Луната в Риби може да има по-неблагоприятно въздействие върху емоциите и преживяванията при родените през втора декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, а в по-малка степен и при Овен, Лъв, Везни и Водолей от втора декада.

Вие може да сте по-нестабилни емоционално и физически, с променлива енергия и настроение. Повишена е опасността за илюзорно мислене, заблуда и взимане на неправилни решения под въздействие от нечия страна. Нуждата от обич и разбиране може да ви направи по-зависими и раними. Предпазвайте се от измами, кражби, интриги по ваш адрес, хакерски атаки, инфекции и отравяния.

Избягвайте пътуване по вода, употреба на наркотици и алкохол. В световен план са възможни инциденти във вода, екологични замърсявания, прояви на насилие от страна на психично увредени хора, самоубийства и други.