Най-точният хороскоп за 23 октомври

Астро
06:06 - 23 Октомври 2021
2705
Най-точният хороскоп за 23 октомври

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 23 октомври до 10:57 часа Луната е в знака Телец и е „без курс“. До този час не е подходящо да се стартират нови дейности, да се взимат важни за бъдещето решения, да се подписват договори и други важни действия, от които искаме да има успех и развитие. Това време е най-добро за рутинна работа и довършителни действия по вече започнати дела. В 10:58 часа Луната преминава във въздушния подвижен знак Близнаци, където ще транзитира до 00:00 часа на 26 октомври. При транзит на Луната през този знак се повишава желанието за разговори и преговори, за активно общуване на различни нива, за обмен на информация и придобиване на знания. Много по-гъвкави и адаптивни сме, мислим логично, а многообразието от информация ще ни помогне да направим своят избор и методи на действие. Луната в Близнаци обаче може да провокира едно непостоянство в мнението и решенията, прекалено говорене, а дори и празнословие. Налични са много идеи, но трябва да се мисли добре преди да се действа, за да не става лутане и промени на мнението през час – два, което да доведе до хаос и нестабилност в различни ситуации. На този ден Луната образува хармоничен аспект със Сатурн във Водолей. Благоприятен е за работа с документи, информация и техника; за обучение, пътувания, преговори, научни изследвания, технически нововъведения и подобрения, взаимодействие с и между институции. В здравословен план е уязвима нервната и белодробна система. Предпазвайте горните крайници от травми, разтягане на сухожилия и др.

Проветрявайте често помещенията, избягвайте силно нервно напрежение.

Денят е най-ефективен и успешен за родените под знаците и предимно през първа декада на Овен, Лъв, Везни и Водолей. Луната в Близнаци ще ви кара да се чувствате енергични, ще се появяват нови идеи и добри възможности за разрешаване на важни лични, семейни и служебни въпроси. Денят ще е наситен с комуникации, положителни преживявания и забавни ситуации. Луната в Близнаци на този ден не образува дисхармонични аспекти с другите планети, но е разположена неблагоприятно към Слънцето на родените през първа декада на Близнаци, Дева, Стрелец и Риби, както и за представителите на Телец, Рак, Скорпион и Козирог от първа декада. Някои от вас ще се чувстват напрегнати емоционално, общуването с околните може да е затруднено и да липсва разбирателство, което да породи спорове и конфликти. Днес не е подходящ ден за вас за изясняване на взаимоотношения или важни разговори с някого. Шофирайте по-внимателно. Предпазвайте се от неприятности, травми и инциденти. Добър ден за придобиване на нови знания, преподавателска и научна работа, срещи с приятели и роднини, покупка и четене на книги, пътувания, разходки на чист въздух и физически упражнения за подобряване на дишането, за всякакви забавления. Използвайте конструктивно въздушната енергия на Близнаци, бъдете гъвкави и креативни. Изслушвайте хората и бъдете по-постоянни в мнението и в действията си. Изпълнявайте обещанията си. Слънцето днес навлиза в знака Скорпион – време е за трансформация и обновление. Бъдете здрави!