Най-точният хороскоп за 23 септември

Астро
06:56 - 23 Септември 2021
3466
Най-точният хороскоп за 23 септември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.

На 23 септември Луната за пореден ден е в знака Овен, като в часовете от 05:05 до 15:38 българско време тя е „без курс“, т.е. не образува мажорни (главни) аспекти към останалите планети. Аспектите между планетите и особено на Луната, са много важни в астрологията. Когато са предизвикателни, те са неблагоприятни и внасят емоционален дискомфорт, а понякога има здравословни неразположения при болните и възрастни хора. А когато са хармонични, те са благоприятни и дават възможност за разбирателство в отношенията ви с хората, както и по-добри шансове да реализирате с лекота целите си. Когато Луната е „без курс“, тогава се случват по-често объркване, дезориентация, понижена концентрация.

Хората са склонни да допускат грешки, дали в работата си или в преценките, а това може да доведе до неразбирателство, сериозни пропуски и дори до фатални грешки с необратими последствия, особено ако имате рискова професия или животът на много хора зависи от качеството на вашата работа.

Луната преминава за около 2 – 2,5 дни през един зодиакален знак (те са общо 12) – нейният пълен цикъл е 28-29 дни с четири фази (рядко са пет). Когато тя е „без курс“ от нас се изисква по-сериозно внимание във всичко, което правим. На нея й предстои промяна на знака. В такива часове не е добре да предприемаме каквито и да било важни действия, от които очакваме на по-късен етап да имат успех и някакво развитие. Те са неблагоприятни за нови начинания и взаимоотношения, за взимане на важни решения за бъдещето, подписване на договори, започване на нова работа и други важни действия. Тези часове са подходящи за довършване на вече започнати на по-ранен етап действия и задачи, за ежедневните ни рутинни дейности.

Часовете до 15:38 са по-неефективни за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада. Най-предпазливи за грешки, обърквания и неразбирателство с околните трябва да бъдат представителите на първите четири изброени знаци. Възможно е да пропадат срещи, да възникват проблеми с техника и апаратура, с които работите. Често при Луна „без курс“ се случват инциденти, поради разсеяност, възрастни хора или домашни любимци се изгубват. Луната в Овен, макар и „без курс“, в емоционален план е с по-позитивно влияние за родените през трета декада на Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Но въпреки това, препоръките за повече внимание в действията са валидни за всички хора. Луната е в огнен знак и в световен план може да се отрази по-неблагоприятно върху комуникациите. Повишена е опасността от всякакви инциденти, поради объркване и разсеяност, от пожари, експлозии, неразбории и напрежение в обществото. В 15:39 часа Луната навлиза в земния знак Телец, където ще бъде до 03:36 часа на 26 септември. Телец е знак, свързан с нашите ценности и дарби, пари и всякакви материални блага. Когато Луната е в този знак, изпитваме необходимост от емоционална и материална стабилност, от сигурност. Това е време за постигане на реални резултати. Телецът е и голям ценител на всичко красиво, вкусно и стойностно. Затова ще ни привличат изкуството и кулинарията. Ще търсим при необходимост нови и допълнителни възможности за приходи. Часовете след 15:39 са подходящи за посещение на културни мероприятия, социални контакти, практични покупки за дома и семейството, творчески занимания и приятелски / семейни срещи на щедри трапези с вкусни ястия.

Луната в Телец, по-простичко казано, е в добра позиция по знак и в такива дни и часове сме по-търпеливи, практични, постоянни в желанията, лоялни към хората, т.е. тя има благоприятно по принцип влияние върху нашите емоции и реакции.

Проблемът за някои представители на Зодиака възниква от предизвикателният аспект, които Луната образува във вечерните часове и през нощта срещу 24 септември със Сатурн във Водолей. По-уязвими са родените предимно през първа декада на знаците Телец, Лъв, Скорпион и Водолей, а в по-малка степен и представителите на Овен, Близнаци, Везни и Стрелец от първа декада. Слънцето от 22:21 часа на 22 септември също смени знака си и вече е във Везни, в близост до Марс. Някои от вас може да се чувстват напрегнати, самотни, неразбрани, недостатъчно обичани или да не получават очакваната подкрепа. По-лабилните емоционално хора са предразположени към депресивни състояния. Възможни са също грижи около възрастен или друг член на семейството, неразбирателство с близките, неприятности с контролни органи (ако сте извън дома), здравословно неразположение – хипертонични, жлъчно-каменни или бъбречно-каменни кризи; зъбобол, главоболие, ставни болки и т.н. Препоръчително е да не се прекалява с количеството храна и алкохол (Телецът е един от лакомниците на Зодиака), както и със сладките или тестени продукти, особено от болните с диабет. И както винаги – предпазвайте се от инциденти и неприятности. А за това е нужно повече предпазливост, разум и търпение. Бъдете здрави!