Най-точният хороскоп за 23 юни 2022 г.

Денят ще ни предостави поредната порция обществено-политическо напрежение

Астро
06:41 - 23 Юни 2022
4100
Най-точният хороскоп за 23 юни 2022 г.

На 23 юни Луната отново е в знака Овен като в сутрешните часове е в дисхармоничен аспект все още с Плутон в Козирог. От 11:02 до 14:58 часа българско време Луната вече е „без курс“. Въпреки това, негативният аспект на Луната с Плутон (успоредно и с Марс в Овен) ще се усеща до напускането й на знака Овен.

Всички сме свидетели на последните събития в света, предизвикани от тези така тежки планетни аспекти – наводненията в Индия, Бангладеш и Китай, силното земетресение в Афганистан със стотици загинали хора, политическото напрежение у нас, пожарът в руската петролна рафинерия в Новошахтинск, осем подпалени автобуса в Мюнхен и т.н.. Плутон има отношение и към атомната енергия – спря работата и на 5-и блок на АЕЦ „Козлодуй“. За съжаление това звездно влияние ще продължи и след като Марс напусне знака Овен на 5 юли, с леко затишие до около 21 юли, тъй като в края на месец юли и през август (до около 20-ти) Марс в Телец вече ще е в също толкова неблагоприятни аспекти към Уран в Телец (съвпад), към Слънцето в Лъв и към Сатурн във Водолей.

Най-общо казано, през лятото ще е доста напрегнато в световен план. Днешният ден ще ни предостави поредната порция обществено-политическо напрежение.

Влиянието на Марс и Луната в Овен предизвикват сериозни спорове и никак не е учудващо арогантното поведение на някои хора в политиката, а предполагам и при обикновените хора, които са силно повлияни от тяхната енергия. Важно е за запазването на собствения си имидж да запазим доброто си отношение и поведение. Нищо не трябва да става „на всяка цена“, защото рискът да загубим уважението на хората е голям. Трудно се печели доверие и уважение, но много лесно и внезапно може да бъде загубено.    

В личен план днешният ден е неблагоприятен за родените през трета декада на знаците Овен, Рак, Везни и Козирог, а в по-малка степен и за представителите на Телец, Дева, Скорпион и Риби от трета декада.

Вие сте по-уязвими за неприятни преживявания, травми или инциденти, конфликти и други стресови ситуации до 14:59 часа, когато Луната вече ще навлезе в земния знак Телец. Бъдете разумни, не бързайте и не рискувайте.

В интервала между 11:02 и 14:58 часа, когато Луната е „без курс“ е препоръчително да се вършат само рутинни дейности и довършване на започнати на по-ранен етап задачи. Този интервал от време не е благоприятен за взимане на важни решения, за подписване на договори, стартиране на нови дейности и проекти, покупка на техника или автомобил, други големи капиталовложения, както и за всякакви други важни за вас дела или взаимоотношения.

Луната в Овен е с по-положително влияние в емоционално отношение за родените през трета декада на знаците Близнаци, Лъв, Стрелец и Водолей. Тя подтиква хората към повече инициативност, смелост, бързина на решенията и действията. До 11 часа можете да разрешите или свършите по-важни задачи за деня, но препоръките за Луна „без курс“ са валидни за всички. Ако искате нещо да няма развитие и продължение, то сега е момента да го направите (между 11:02 и 14:58).

С преминаването на Луната в знака Телец в 14:59 часа тя образува хармоничен аспект със Слънцето в Рак. Тяхното влияние ще е успокояващо и стабилизиращо като цяло.

Ще имаме желание за топлота, хармония в отношенията, ласки, семеен уют и разбира се от вкусна храна и хубаво питие. И двата знака са любители на храната и удоволствията. Много подходящи са следобедните и вечерни часове за интимни романтични срещи, хапване, пийване на маса с приятели и любими, посещение на театър, концерт, кино или друго място за „духовна храна“. Бъдете здрави!