Най-точният хороскоп за 24 декември

Астро
07:20 - 24 Декември 2021
2732
Най-точният хороскоп за 24 декември

Маргарита Паскалева е дългогодишен астролог с богат опит. Тя изготвя хороскопи специално за Lupa.bg. Дневният хороскоп е за зодиите според Луната.  

На 24 декември Луната в Лъв вече се подготвя за смяна на знака, не образува никакви мажорни (главни) аспекти с другите планети и е „без курс“ в интервала между 08:39 и 10:24 часа българско време. Днес е един от най-светлите християнски празници Бъдни вечер, когато в нощта срещу 25 декември във Витлеем се ражда Сина Божий - Иисус Христос (Рождество Христово). Това е и последният ден от Коледните пости, затова е време да подготвим празничната трапеза с постни ястия и да посрещнем Рождество Христово както повелява традицията. В сутрешните часове може някои от нас да не са особено настроени за работа, но Луната в 10:25 часа навлиза в знака на трудолюбивата традиционалистка Дева и ентусиазмът ни ще се възвърне. Изпийте чаша топло кафе и да нека готвенето да започне! Въпреки, че Дева е знак на чистотата и в такива дни обикновено е добре да се почисти дома, но на празника днес това не трябва да се върши. Достатъчно е да сготвим всички празнични ястия, да изчистим от лоши мисли душите си и да се съберем със семействата вечерта около празничната маса в очакване на Рождество Христово. Дори звездите на този ден са се подредили в прекрасен звезден земен тригон – Луната в Дева е в хармоничен аспект първо със Слънцето в Козирог, а във вечерните и нощни часове – и с Уран в Телец. Те ще ни заземят, ще ни одухотворят и сплотят в празничната нощ. Сатурн и Козирог имат силна връзка с традициите, а хармоничният аспект на Луната със Слънцето ще се отрази благоприятно на нашето физическо и емоционално състояние.

Разбира се, всяко правило има и изключения. Луната в Дева днес образува и предизвикателен аспект с Марс в Стрелец.

Те могат да се отразят по-неблагоприятно на някои измежду родените през първа декада на знаците Близнаци, Дева, Стрелец или Риби, а в по-малка степен и на представители на първа декада на знаците Овен, Лъв, Везни и Водолей. Може да чувствате вътрешно напрежение или физическо неразположение, да се чувствате тъжни и самотни, ако сте далеч от своите близки и любими хора. Не позволявайте да ви завладяват подобни чувства или страхове. Вярно, живеем в тежки времена и много хора са разделени от близките си поради пандемията. Но и това ще мине. Силната вяра и чистата любов ще ни помагат да преминем през изпитанията. Дори и да сте сами на празника, не унивайте. Знайте, че винаги има едно сърце някъде, което тупти за вас с любов. Звездите на този ден имат най-позитивно влияние на физическо и емоционално ниво за родените под знаците и най-вече през първа декада на Телец, Рак, Скорпион и Козирог. В световен план не са изключени пожари, експлозии, катастрофи и инциденти, заради неблагоприятното енергийно взаимодействие между Луната и Марс. Нека поне сега всички сме по-смирени и добри. Казвам „поне сега“, защото доброто и злото винаги са вървели и вървят ръка за ръка. Но любовта и вярата ще ни бъдат опора в трудните моменти. Бъдете здрави!